Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Augusztus 09. 05:35, szerda | Helyi sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Világbajnok a magyar női váltó az öttusa vb-n

Világbajnok a magyar női váltó az öttusa vb-n

Világbajnoki címet szerzett a Junior öttusa világbajnokságon a magyar női váltó. A fehérvári Varga Eszter is aranyérmes lett.

Zs. Tóth Anna és a fehérvári Varga Eszter végig magabiztosan vette az akadályokat a nap folyamán, a kombinációnak megnyugtató előnnyel vágtak neki a mieink, és ezt az előnyt a célig meg is őrizték.

A junior öttusa-világbajnokság keddi napja a női váltóé volt, ahol magyar színekben a Varga Eszter (Volán Fehérvár) - Zs.Tóth Anna páros indult, és minden várakozást felülmúlva meg is nyerték azt.

Kezdésként úszásban a magyar lányok másodikak lettek az olaszok mögött, az oroszokkal holtversenyben. A vívást már első helyen zárták Vargáék, ezúttal az argentinokkal azonos pontszámmal, melynek köszönhetően az élre álltak, 7 ponttal előzték meg az olasz váltót.

Kora délután került sor az esemény megnyitójára, ahol Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a versenyzőket. Hozzátette azt is, mennyire fontos az öttusa Székesfehérvárnak, hiszen a város adott már olimpiai bajnokot is a sportágnak. Bretz Gyula MÖSZ-elnök sok sikert és sportszerű versenyzést kívánt a mezőnynek, a nemzetközi szövetség sportigazgatója pedig arról beszélt, hogy Magyarország eddig is rendre nagyszerű öttusaverseny-rendezőnek bizonyult.

A lovaglást hibátlanul abszolválta a magyar váltó, 18 másodperces előnyre tettek szert az olaszokkal szemben, ennek tudatában vághattak neki a kombinált számnak. Zs.Tóth egyik lövészetnél sem hibázott, magabiztos vezetéssel adta át a stafétát Vargának, akinek ugyan az utolsó lövéseknél kicsit megremegett a keze, de a fehérvári öttusázó így is megnyugtató előnnyel indult el az utolsó 800 méterre, melynek végén széles mosollyal fordult a célegyenesbe, nem véletlenül: A Varga Eszter – Zs. Tóth Alkotta magyar váltó világbajnoki címet szerzett. A második helyen Olaszország, míg a harmadikon Guatemala végzett.

Címkék: öttusa, junior vb, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: