Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Február 14. 07:13, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nyártól már lesz Wizz Air-járat Debrecenből

Nyártól már lesz Wizz Air-járat Debrecenből

A Wizz Air hétfőn bejelentette, hogy 2012. június 18-ától repülőjáratokat indít a Debreceni Repülőtérről.

Kezdetben heti három járat indul Debrecenből – hétfőn, szerdán és pénteken – a londoni Luton repülőtérre, amely közvetlen eljutást biztosít London központjába és Közép-Anglia más városaiba. A járatok a két város között oda-vissza közlekednek, az említett napokon vissza is térnek Debrecenbe.

A Wizz Air és Debrecen város vezetésének meggyőződése, hogy az új járatok nagymértékben hozzájárulnak Kelet-Magyarország – különösen Debrecen és térsége – turizmusának fejlődéséhez, továbbá a repülőjáratok indítása, az ahhoz kapcsolódó új szolgáltatások következtében a régió gazdasági növekedésének egyik motorja lesz - írja a AIRportal.hu. A tervek szerint az első évben közel 50.000 ember utazik majd ezeken a járatokon. Az egy héttel ezelőtt bejelentett kapacitás-duplázás mellett ez a terjeszkedés is a vállalat elkötelezettségét mutatja a magyar piac iránt.

A debreceni járatindulást úgy köszönti a Wizz Air, hogy mostantól 9900 Ft-ért árul jegyeket Londonba (egy útra, összes költséggel). A Wizz Air menetrendszerinti járatainak elindítása igazolja mindazon erőfeszítések helyességét, melyeket Debrecen önkormányzata és az üzemeltető Airport Debrecen a repülőtér fejlesztése érdekében megtett, s a jövőben tenni fog. A járat kiszolgálásához a jelenleg is biztosított műszaki szükségleteken túl, az üzemeltető további jelentős eszközfejlesztésről döntött, ezáltal felgyorsítja az üzemeltetési jog megszerzésekor vállalt repülőtér-fejlesztési programot, valamint bővíti az alkalmazottak létszámát, új munkahelyeket hoz létre.

„A menetrend szerinti járat beindításának számunkra legfontosabb következménye azon túl, hogy Debrecen és London, a világ egyik legfontosabb gazdasági, kulturális és turisztikai központja között közvetlen légi összeköttetés jön létre, az, hogy a járatindítás városunkban és térségében jelentős hatást gyakorol a gazdaság fejlődésére, a munkahelyteremtésre és kifejezetten pozitív következményei lesznek a turizmus területén.” – fejtette ki álláspontját Kósa Lajos, Debrecen polgármestere.„A debreceni repülőtéren jelenleg is jelentős fejlesztések folynak, azonban a Wizz Air járatindításával összefüggésben a szolgáltatási színvonal növelése érdekében további mintegy 500 millió forint értékű fejlesztést tervezünk megvalósítani. A Debrecen-London járat közvetlenül 15-20 fővel növeli a repülőtéri munkahelyek számát” – mondta Herdon István, a Debreceni Repülőteret üzemeltető társaság tulajdonosi képviselője.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: debrecen, london, Wizz Air

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során