Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Október 19. 07:41, péntek | Belföld
Forrás: mti

Nemzetközi piacon is hódít a Virtuózok

Nemzetközi piacon is hódít a Virtuózok

A magyar komolyzenei tehetségkutató újabb nemzetközi befektetőkkel gyarapodott, hamarosan pedig az amerikai és az angol nézők is megismerkedhetnek országuk legfiatalabb komolyzenei tehetségeivel

- hangzott el az M5 csatorna csütörtöki Kulturális Híradójában. Két nemzetközileg is ismert befektető csatlakozik a Virtuózok stábjához. A komolyzenei tehetségkutató a nemzetközi piacon egyre nagyobb eredményeket ér el, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság után több ázsiai ország is érdeklődik a magyar műsor iránt - közölték.

Peller Mariann, a Virtuózok alapítója, a Virtuosos Holding Ltd. vezérigazgatója elmondta: az a céljuk, hogy megtalálják azt a 2-3 nagy tehetséget - akiket Magyarországon is megtaláltak - a világ többi országában.

"Ez tíz országban harminc, húsz országban hatvan, harminc országban kilencven tehetség. Azt gondolom, hogy ezek a nagy célok" - fogalmazott.

A tehetségkutató megjelenését külföldön a magyar műsorhoz hasonlóan, de az adott országok kultúrájára szabva szeretnék kialakítani. Peter Draper, a Virtuosos Holding Ltd. alelnöke elmondta: lehet, hogy nem pontosan ugyanaz a műsor lesz, de meglesznek benne az eredeti műsorhoz hasonló összetevők. "Elvinni innen olyan helyekre, mint Kína, az Egyesült Királyság vagy az Egyesült Államok, elképesztő lenne" - tette hozzá.

Bárdossy Mária de Weisz magyar származású venezuelai üzletasszony és Latin-Amerika szerte ismert filantróp is befektetőként csatlakozott a Virtuózok csapatához, Dél-Amerikában szeretné népszerűsíteni a komolyzenei versenyt. Mint kiemelte, szegény országokról van szó, amelyeknek sokat kell segíteni, de rengeteg a tehetség, és boldog lenne, ha őket is segíthetné.

A közelmúltban a világhírű operaénekes, Plácido Domingo, valamint az amerikai showman, James Corden is meghatározó tagja lett a Virtuózok csapatának, így a jövőben az amerikai, illetve angol televíziók nézői is megismerkedhetnek a komolyzene legfiatalabb képviselőivel.

Címkék: virtuózok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.