Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2023. Július 27. 09:33, csütörtök | Belföld
Forrás: Ügyészség

Nem adott elsőbbséget a szirénázó mentőmotorosnak - Videó

Nem adott elsőbbséget a szirénázó mentőmotorosnak - Videó

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy sofőr ellen, aki megkülönböztető jelzést használó mentőmotorossal ütközött kanyarodás közben.

A vádirat szerint az 52 éves férfi 2022. június 25-én dél körül Balatonakarattyán közlekedett személygépkocsival Balatonkenese irányába. Mögötte megkülönböztető hang- és fényjelzést használva mentéshez igyekezett az Országos Mentőszolgálat motorján a sértett, aki megkezdte a jármű előzését. A személygépkocsi sofőrje azonban nem vette észre az őt előző mentőmotorost és balra kanyarodott előtte. A sértett vészfékezett, ám ennek ellenére nekiütközött a személygépkocsinak és elesett. A mentős a baleset következtében csuklótörést szenvedett.

Az ügyészség a terhelttel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására és a közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt