Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Augusztus 23. 10:29, szerda | Helyi sport
Forrás: albakosar.hu

Kényszerleszállást hajtott végre az Alba új légiósának gépe

Kényszerleszállást hajtott végre az Alba új légiósának gépe

Kedden reggel megérkezett a koronázó városba az Alba Fehérvár negyedik légiósa, az amerikai Alandise Harris. A 26 éves, 3-as és 4-es poszton bevethető kosaras Arkansas állam fővárosából.

A játékos Little Rockból indult hétfőn, viszontagságos úton ért hazánkba, ugyanis a hazai átszállás után a Houston és Isztambul között közlekedő gépe a török nagyvárostól négy órányira, kényszerleszállást hajtott végre, a sportoló négy órás várakozás után folytathatta útját.

Hogy melyik városban időzött, arra nem emlékszik, mert a tranzitban töltött négy órát sikerült végig aludnia. Aztán gond nélkül érkeztek Isztambulba, majd onnan a Liszt Ferenc Repülőtérre. Kedden délelőtt megtekintette új társainak tréningjét, orvosi vizsgálatokon esett át, valamint gyógytornásznál is járt. A tényleges munkát szerdán kezdi – írja az albakosar.hu.

-Túl sok információval nem rendelkezem az országról és a klubról sem, az első benyomásaim egyértelműen kedvezőek. Azt természetesen tudom, hogy a csapat tavaly bajnok és kupagyőztes lett, komoly tényező a magyar kosárlabdában - mondta a klub honlapjának a kosaras, aki mindössze három órát aludt ágyban, mielőtt megkezdte az ismerkedést új munkahelyével.

Az utóbbi szezont Libanonban töltötte, előtte Japánban szerepelt. A felkelő nap országában jól érezte magát, számára a hétköznapi élet és a kosárlabda is szimpatikus volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése