Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2013. Január 17. 14:27, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Jobbik: kaphassa készpénzben a fizetését minden munkavállaló!

Jobbik: kaphassa készpénzben a fizetését minden munkavállaló!

A Jobbik törvénymódosításban kezdeményezi, hogy a jövőben ne legyen a munkavállalás feltétele a bankszámla, vagyis bármely munkavállaló - beleértve a kormánytisztviselőket és a közalkalmazottakat is - készpénzben is megkaphassa a fizetését - jelentette be Z. Kárpát Dániel csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki képviselő ismertette: javaslatukkal a bankok túlzott nyereségét akarják csökkenteni. Emlékeztetett arra, hogy a tranzakciós illeték áthárításával a legnehezebb sorsú emberek még rosszabb helyzetbe kerülnek, hiszen a fizetésük bankból történő felvételekor még egyszer fizetnek a pénzintézetnek azért, hogy hozzájussanak a pénzükhöz. A Jobbik szerint ez az eljárás elfogadhatatlan, ezért kell lehetővé tenni, hogy a munkavállalók készpénzben is megkaphassák fizetésüket.
Az ellenzéki párt számításai szerint ezzel a módszerrel éves szinten több 10 milliárd forint maradhatna az embereknél - tette hozzá Z. Kárpát Dániel.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció

2024. Június 15. 11:05, szombat | Belföld

Hitelminősítés - Varga Mihály: két hét, 3 kedvező hitelminősítői döntés

A Moody\'s és a Scope Ratings után ma este a Fitch Ratings is megerősítette Magyarország adósbesorolását, továbbra is befektetésre javasolják hazánkat - közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán a hitelminősítő pénteki döntése u

2024. Június 14. 15:03, péntek | Belföld

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását pénteken a Nemzeti Választási Irodában (NVI).