Városlista
2024. június 13, csütörtök - Antal, Anett

Hírek

2011. December 04. 07:34, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu

A Melankólia az év európai filmje

A Melankólia az év európai filmje

A Melankólia lett az év filmje, összesen három díjat nyert, hasonlóan A király beszédéhez. A legjobb rendező Susannie Bier, a legjobb dokumentumfilm a Pina 3D lett. A torinói ló mindhárom kategóriában alulmaradt.

Amolyan Oscarosan elnyújtott volt az idei Európa Filmdíj átadó. A műsor eleji spoilerkedés után megjósoltuk, hogy az este nyertese a Melankólia lesz, s igazunk lett. Lars von Trier filmje három díjat nyert, Tom Hooper A király beszéde ugyancsak, ezzel ez a két film az este nagy nyertese. Az Egy jobb világ, a Srác a biciklivel, a Beszélnünk kell Kevinről és a The Artist is kapott egy-egy díjat. Tarr Béla három jelölését nem váltott díjra, valljuk meg őszintén, nem is volt igazán esélye ilyen mezőnyben. Nominációi már önmagában is sikernek nevezhetők.

További részletek ide kattintva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 13. 06:00, csütörtök | Belföld

Elindult a MÁV-Volán-csoport EMMA elnevezésű egységes utazástervezője

Tesztüzemben megkezdte működését szerdán a MÁV-Volán-csoport EMMA (Egységes Menetrend Magyarországon) elnevezésű utazástervezője.

2024. Június 12. 12:36, szerda | Belföld

NATO-főtitkár: elfogadjuk, hogy Magyarország nem vesz részt az Ukrajnának nyújtott támogató műveletekben

A NATO elfogadja Magyarország álláspontját, miszerint nem kíván részt venni az Ukrajnának nyújtandó katonai és pénzügyi támogató műveletekben, ugyanakkor nem is blokkolja az erre irányuló NATO-erőfeszítéseket

2024. Június 12. 09:16, szerda | Belföld

Orbán Viktor a legnagyobb európai iparvállalatok vezetőivel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök a második félévi magyar EU tanácsi elnökség előkészítése keretében a Gyáriparosok Európai Kerekasztala (ERT) vezetőivel tárgyalt a Karmelita kolostorban

2024. Június 12. 09:13, szerda | Belföld

A román elnök cáfolta, hogy a B9-ek államai Magyarország kizárását fontolgatnák

A román államfő cáfolta, hogy a NATO keleti szárnyának tagállamait tömörítő Bukaresti Kilencek (B9) Magyarország kizárását fontolgatnák, amiért a magyar kormány állítólag \"rendszeresen szembehelyezkedik\" a partnerek döntéseivel.