Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Szeptember 17. 11:50, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Visszanyerte szabadságát Maurizio Gucci divatcsászár gyilkosának felbujtója

Visszanyerte szabadságát Maurizio Gucci divatcsászár gyilkosának felbujtója

A rácsok mögött töltött tizenhat év után ismét szabad életet élhet Patrizia Reggiani, az 1995-ben meggyilkolt Maurizio Gucci olasz divatcsászár volt felesége, aki sohasem ismerte el, hogy megbízást adott volt férje megölésére.

Patrizia Reggiani a Bozart milánói ékszerbutikban dolgozik szabadulása után kreatív munkatársként. Ő választotta ki, hol szeretne közhasznú munkát végezni, a bíróság pedig feltételes szabadlábra helyezte.
A most hatvanöt éves nőt 1997-ben tartóztatták le és összesen huszonhat év börtönre ítélték, de jó magaviselete miatt végül ebből tizenhat évet töltött le a milánói San Vittore börtönben. 2011-ben már lehetősége lett volna a börtönön kívüli nappali munkavégzésre, de akkor lemondott róla azt hangoztatva, hogy nem lenne rá képes, mivel soha életében nem dolgozott.
Patrizia Reggiani neve először a Gucci divatház alapítójának unokájával kötött házassága révén vált ismertté: Maurizio Guccival 1973 és 1985 között voltak házasok. Válásuk után tizenkét évvel Maurizio Guccit milánói irodája bejáratánál lelőtték, a gyilkos megsebesítette az épület portását is, az ő tanúvallomása segített a bérgyilkos és megbízói azonosításában.
Mint kiderült, Patrizia Reggiani ötszázmillió lírát (mai árakon számolva mintegy 750 millió forintnak megfelelő összeget) fizetett volt férje megöléséért, a gyilkos felbérlésében Giuseppe Auriemma, a volt feleség bizalmába férkőzött kártyajós segített, akit tizenkilenc évre ítéltek.
Az olasz sajtóban "fekete özvegynek" elkeresztelt Reggianit a vád szerint narcisztikus bosszú vezérelte. A volt feleség mindig is tagadta bűnösségét, de egyedül a Guccitól született két lánya hitt neki.
"Örülök, hogy dolgozik, legalább végre kifizeti a sebesülésért nekem járó kártérítést, amelyből eddig egy eurót sem láttam!" - nyilatkozta a portás a nő szabadulásának hírére.

Címkék: Színes-jog

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik