Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2017. Augusztus 23. 07:40, szerda | Helyi
Forrás: programturizmus.hu

Velencei-tavi Nemzetközi Hőlégballon Karnevál - 2017 Agárd

Velencei-tavi Nemzetközi Hőlégballon Karnevál - 2017 Agárd

A Székesfehérváron kezdődő és az Agárdi Parkerdőben folytatódó többnapos fesztivál pompás légi látványosságait a földön és a magasban egyaránt színes programok kísérik.

A Velencei-tó partján kirakodóvásár, gyermekműsorok, színpadi programok, sörsátor, szimulátorok, honvédségi és rendőrségi bemutatók, autó és motorkerékpár kiállítás, utcabál színesítik a felszálló ballonok parádéját.

  • Helikopteren te is utánuk repülhetsz!

Idén 23. alkalommal kerül megrendezésre a Velencei-tavi Nemzetközi Hőlégballon Karnevál. 1992 szeptemberben rendezték először hőlégballon versenyt a Velencei-tónál illetve a velencei légtérben, és Székesfehérvár fölött. Azóta közel 400 magyar, és külföldi ballonos csapat fordult meg a tónál, és nézte felülről, vagy látogatta meg Székesfehérvárt. Idén is lesznek a magyarok mellett lengyel, osztrák, német és erdélyi csapatok is.

A székesfehérvári és a tó környéki lakosok is érdeklődéssel várják a rendezvényt. A több mint száz felszállást, (felszállásonként 10-15 ballon) nagy érdeklődés övezi. A ballonosok szeretnek ide jönni, mert a Velencei-tó környéke páratlanul szép és változatos a ballonrepülés szempontjából (is).

  • Székesfehérvár városa az elmúlt évhez hasonlóan, idén is mintegy házigazdaként társul az eddigi szervezőhöz, Gárdonyhoz.

A megnyitó ünnepséget Székesfehérváron tartják csütörtökön, a tervek szerint másnap, pénteken két alkalommal is Székesfehérvár felett is repülnek ballonosok.

Szombaton az Agárdi Parkerdőből lesznek a felszállások, ahol egész napos, gazdag szórakoztató program várja az odalátogatókat. Lesz kirakodó vásár, honvédségi és rendőrségi bemutató, autó és motorkerékpár kiállítás, szimulátorok, ejtőernyős ugrások, helikopter show. A helikopterekkel sétarepülést tehetnek, akik kíváncsiak a Velencei tóra madártávlatból.

A gyerekeknek számára ballonnal függeszkedés, ami azt jelenti, hogy a kicsik is kipróbálhatják milyen érzés a Földről pár méterre eltávolodni kötéllel rögzített ballonnal.

Sötétedés után kivilágított ballonokkal, a Night Glowing Show zenéjére fáklyázás lesz, majd utcabál zárja a napot.

A szervezők nagy szeretettel várnak minden érdeklődőt!

PROGRAMOK

Augusztus 31.
18:00 - Ünnepélyes megnyitó az Alba Pláza előtti téren

Szeptember 1.
6:30-7:30 - ballonfelszállások Székesfehérvárról
17:30-18:00 - ballonfelszállások Székesfehérvárról

Szeptember 2.
6:30-7:30 - ballonfelszállások az agárdi Parkerdő területéről
17:30-18:00 - ballonfelszállások az agárdi Parkerdő területéről

Szeptember 3.
6:30-7:30 - ballonfelszállások az agárdi Parkerdő területéről

Egész napos programok az agárdi Parkerdőben: gyerekműsor, sörsátor, kirakodóvásár, színpadi műsor, helikopteres utas repültetés, autó- motor kiállítás.


TÉRKÉP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.