Városlista
2020. február 23, vasárnap - Alfréd

Hírek

2019. Március 28. 11:01, csütörtök | Sport

Várjuk már az Eger Rally-t!

Várjuk már az Eger Rally-t!

Interjú Farkas Kálmán csapatvezetővel az Eger Rali előtt.

Credobus Eger Rallye 2019
Tim Gábor - Timár Tamás
Opel Adam R2 - 2019.03.29-31.

A pénteki gépátvétellel kezdődik meg a "fiaid" számára a Credobus Eger Rallye. Délután, a Dobó téren a Rajtceremónia, amit a Szuperspeciál követ, ami Egerszalók - Eger között lesz. Milyen céllal engeded ki őket az első gyorsra?

- Hosszú volt a szünet, még az sem lenne baj, de az utolsó két versenyt más autóval abszolváltuk. November óta nem ültek az Adamba a legények, csak a tavaszi teszten. Az első gyors egy rövid, de nem technikás pálya, mondhatni nem is rallypálya az egerszalóki. Aki ott itt jól végez, az, vagy a lassítót vállalja be jól elsőre, vagy Ladásan baromi sok a végsebessége. Itt az a cél, hogy ne kapjunk sokat. Bemelegítésnek tökéletes az aznapi ceremóniák, tortúrák után.

Szombaton hat gyors vár rátok, három különböző szakaszon. Melyik fekszik vajon az Adamkanak és miért?

- Egerbakta régi pálya, de ez sem fekszik az Adamnak, itt is sok az ötödik végsebességen utazás. Szuhán jók lehetünk, de kérdés, mennyire félünk a defekttől. Aki itt még az utolsó harmadba is kapja a defektet, annak meg lesz pecsételve a sorsa. Nem megyünk itt életre-halálra, csak ésszel. Szeretnénk célba érni! Verpelét, már ismét jó minőség, de erre is az unalom jellemző. Nem az autónknak való. Nagyon messze áll egy Ceredtől, ezzel el is mondtam mindent.

Szombat késő délután ismét a Dobó tér vár Tim Gáborra és navigátorára Timár Tamásra. A Célceremóniát sokan szeretnék megérni. Kedves Kálmán, milyen taktika mellett tettétek le a voksotokat erre a két napra?

- Azzal kezdem, várjuk már az Eger Rally-t, mert sok volt a csend, de nem a szívem csücske. Visszatekintve a tavalyi évre rájöttünk, nem kell mindig az első hely, ha óvatosabban megyünk és célba érünk, bármi kijöhet belőle. Nem itt kell megnyerni a bajnokságot. Én egy tavalyi abszolút 3. hellyel meg lennék elégedve. Taktikázni fogunk az biztos. Nem az első 1-2 futamon fog eldőlni az éves bajnokság. Persze az első helyre is pályázunk, mint vagy egy tucatnyi ügyes csapat, de azt, hogy ebből a népes mezőnyből kinek fog kijönni a lépés, azt senki nem tudhatja. Hogyha lőtávolba kerül az első hely, biztos a nézőknek is élvezetes lesz, mert begyújtjuk a rakétáinkat, ezt megígérem! Van annyi rutinja a párosunknak, ami meg fog látszani ezen az éven és az eredményeken, mert nagyon sokat készültünk.

Köszönjük támogatóinknak a segítséget: SPURI Az autó energiaitala, VIP-REX habarcs, betontechnológia, Keveweld Kft., Boncz Bt., Kis-Új-Lap Kft., Racionál Tuning Kft., BULYÁKI GUMI, www.spuribolt.hu.

Fotó: Csatlós Norbert

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 13. 18:07, csütörtök | Sport

Akár már ősztől jöhet a videobírós rendszer az NB I-ben

A tervek szerint az ősszel induló 2020/2021-es szezon kezdetén vezetnék be a labdarúgó OTP Bank Ligában a videobírós rendszert (VAR), de elképzelhető,

2020. Február 08. 15:06, szombat | Sport

Törölték Magyarország első FIS alpesi síversenyét

A kedvezőtlen időjárás miatt a halasztás után a törlés mellett döntöttek Magyarország első felnőtt nemzetközi alpesi síversenyének szervezői.

2020. Február 08. 06:09, szombat | Sport

Február 21-től kaphatók a jegyek a bolgár-magyarra

Február 21-én 10 órakor kezdik árusítani a belépőket a március 26-án sorra kerülő Bulgária-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtezőre.

2020. Február 06. 07:10, csütörtök | Sport

A Hungaroringen rajtol a WTCR szezon

Saját közönsége előtt vághat neki a címvédésnek Michelisz Norbert, a túraautó-világkupa (WTCR) tavalyi győztese, miután a sorozat szervezői bejelentették, hogy az idén április végén a Hungaroringen rajtol.