Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2017. Augusztus 03. 07:04, csütörtök | Helyi
Forrás: kempp.hu

Üvegkiállítással és koncerttel folytatódik az Emlékparki Nyár

Üvegkiállítással és koncerttel folytatódik az Emlékparki Nyár

Az V. Emlékparki Nyár kulturális programsorozat eddigi, sikeres rendezvényei folytatásaként augusztus 4-én, újabb programokkal várnak minden érdeklődőt a pákozdi Katonai Emlékparkban.

Augusztus 4-én 18 órakor Magasházi Julianna üvegművész, „Üvegtörténetek” című kiállítása nyílik meg, 19 órától pedig a két fiatal katonahölgy alkotta Military Girls duó sokszínű, több műfajt átölelő könnyed nyáresti koncertje kínál szórakozást.

Magasházi Julianna

"Kézműves műhelyemben 16 éve készítek díszüveg-termékeket, — főként Tiffany-technikával — ablak- és ajtóbetéteket, térelválasztó-elemeket, lámpákat, különböző használati- és ajándéktárgyakat. A díszüveg-készítés eleinte hobbiként indult, de ma már életem fontos részét képezi, ahol kamatoztathatom rajztudásomat, fantáziámat és kreativitásomat.

A Tiffany-technika nagy múltra tekint vissza, a tradíciók ápolása és tisztelete mellett folyamatosan figyelem az üvegben rejlő lehetőségeket és technikákat, így bővítettem tovább ismereteimet a fusing (rogyasztásos vagy olvasztásos) technikával."

Military Girls énekegyüttes – Veszprém Helyőrségből

A Military Girls formáció 2007-ben alakult. Első bemutatkozásuk az akkor újonnan megalakult Összhaderőnemi Parancsnokság legelső családi napján volt. Rendszeres fellépői a Honvédelmi Minisztérium a Honvéd Vezérkar, az Összhaderőnemi Parancsnokság és a katonai szervezetek rendezvényeinek, de rengeteg jótékonysági eseményre is hívják őket. Előadásukkal korábban nagy sikert arattak a TV2 reggeli Mokka című műsorában is.

Tagok:
Kádárné Hegedűs Veronika zászlós
MH Légi Vezetési és Irányítási Központ állományából
Gaál Nikolett őrmester
MH 54. Veszprém Radarezred állományából

A duó repertoárján musicalek, könnyűzenei slágerek és country muzsika egyaránt megtalálhatók, de katonai ünnepi rendezvényeken szerkesztett verses zenés műsorokkal is bemutatkoztak már. Holnap ebből a széles repertoárból hoznak Önöknek egy összeállítást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.