Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2024. Május 09. 08:07, csütörtök | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése: az elektromos,

a gépész szerelvényezések és beépített bútorok elhelyezése zajlik, illetve az összekötő folyosó felújítása is a második üteméhez érkezett.

Az új tömbben befejeződtek a meleg- és hidegburkolások, valamint a kórtermi festési munkálatok, a lifteket is beépítették. A tervek szerint júliusban elkezdődnek az új épülettömbben az üzempróbák is.

A délnyugati homlokzat kivételével a külső homlokzatok elnyerték végleges formájukat. Az összekötő folyosó rekonstrukciója keretében korszerű nyílászárókat építenek be úgy, hogy megtartják a jelenlegi acélszerkezetű tartóvázat és a festés mellett új hidegburkolat épül, kiépítésre kerül a hűtési és fűtési rendszer a teljes folyosón.

A munkálatokat félpályás lezárás mellett végzi a kivitelező a zavartalan betegszállítás és kórházi logisztika biztosításával. A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új tömbjében három osztály: a pulmonológiai, az onkológiai és az infektológiai osztály, valamint az azokhoz kapcsolódó ambulanciák kapnak majd helyet, amelynek eredményeként 112 ágyon zajlik majd az osztályokon az ellátás.

A közel 6.000 négyzetméter alapterületű, háromszintes épületben 1-2 ágyas, akadálymentesített kórtermeket alakítunk ki, amelyek önálló vizesblokkal is rendelkeznek majd.

Az épület kórházon belüli elhelyezkedése és a függőfolyosó lehetővé teszi a közvetlen kapcsolatot a többi betegellátó egységgel. A Modern Városok Programnak köszönhetően Magyarország kormánya közel 17 milliárd forint összegű támogatással teszi lehetővé a fejlesztés megvalósulását.

A következő mérföldkő az új tömb befejezéséhez elengedhetetlen útépítési, tereprendezési munkálatok, melyek előkészületei megkezdődtek. Megújulnak az útburkolatok és járdák. Új belső parkolót és egy hozzá tartozó parkot alakítanak ki, ahová nap és árnyéktűrő évelő virágokat, dísznövényeket, cserjéket és fákat ültetnek majd, továbbá folytatódik az összekötő folyosó felújítása. Az új tömb tervezetten 2024. harmadik negyedévére, az összekötő folyosó pedig 2024. negyedik negyedévére készül el.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:54, szerda | Helyi

Június 15-én, változatlan árakkal nyit a Városi Strand

A Csitáry G. Emil Uszoda strandja 2024. június 15-én, szombat reggel 8 órától nyitja meg a kapuit, és várja a vendégeket minden nap 8 és 19 óra között.

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.