Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. November 16. 11:29, csütörtök | Helyi
Forrás: feol.hu

Szülői kezdeményezés a Batthyány Lajos Általános Iskola udvarának felújításáért

Szülői kezdeményezés a Batthyány Lajos Általános Iskola udvarának felújításáért

A Szabadbattyáni Batthyány Lajos Általános Iskola alsósainak jelenleg csak egy poros, kietlen udvar áll rendelkezésére.

Most egy csodálatos közösségi álom körvonalazódik: összefogással ezt az unalmas területet egy valódi gyermekparadicsommá szeretnék varázsolni.

Pillanatnyilag az iskolaudvar nem sok örömet nyújt az alsós gyerekeknek.

A projekt nem csupán egy udvar felújítása: ez egy valódi közösségi összefogás, amely a gyerekek boldogságát és jólétét helyezi a középpontba.

A kezdeményezés születése

Az elhivatott szülő közösség egyik tagjának, Somogyi Mariann-nak a vezetésével indult útjára a kezdeményezés, néhány héttel ezelőtt. Mariann és társai nem csak egy új udvart álmodtak meg a régi, kopár színtér helyett, hanem egy olyan helyet, ahol a gyerekek szabadon játszhatnak, nevethetnek, és fedezhetik fel a világot. A projekt célja egy színes, vidám és biztonságos udvar létrehozása, ahol a gyerekek minden nap boldogan tölthetik idejüket. De, mint Mariann szavaiból is kiderült: ez nem is olyan egyszerű!
A gyerekek szemével nézve egy iskolaudvar sokkal több lehet puszta játszótérnél. A gyerekek által megálmodott udvar – mert bizony vannak saját elképzeléseik álmaik teréről – színes és játékos hely, ahol a természet is teret kap. Képzeljünk el egy udvart, ahol a gyerekek mászhatnak, ugrálhatnak, és bújócskázhatnak a fák között, míg a madarak csicsergése tölti be a levegőt – mert ők pont ilyet szeretnének.

A gyerekeknek határozott elképzeléseik vannak, milyen számukra az "álom-játszótér", amit rajzon is megelevenítettek.
Forrás: Somogyi Mariann

Adománygyűjtés és a közösség szerepe

A Jövőnk a Falu Alapítványon keresztül már folyik az adománygyűjtés. Minden segítség számít, legyen az egy magánszemély kisebb adománya vagy egy helyi vállalkozás nagyvonalú támogatása. Ahogy Mariann is mondja: nagyon nehéz manapság megszólítani, mi több, motiválni az embereket egy jótékony ügy érdekében.

A projekt nem csupán pénzről szól, ez egy közösségi összefogás története is, ahol mindenki hozzá adhat a gyerekek boldogabb jövőjéhez.A közösségi szív és lélek mellett az iskola vezetése is kulcsszerepet játszik a projekt sikerében. Ekler Zoltán, az iskola lelkes vezetője, felismerte a kezdeményezés jelentőségét és nem habozott cselekedni. Az iskolában gyerekműsort és vendéglátást szervezett november 22-re, amelynek célja, hogy a helyi vállalkozókat és cégeket közvetlenül bevonja az álom valóra váltására.

Ez nem csupán egy udvar felújítása: ez egy ígéret a gyerekeknek, hogy törődnek velük és az ő boldogságuk a legfontosabb. Ez a projekt lehetőséged arra, hogy együtt teremtsen egy közösség valami csodálatosat, egy olyan helyet, ahol a gyerekek szárnyalhatnak.

Jövőnk a falu Alapítvány Szabadbattyán

Adószám: 18481604-1-07

Takarékbank Zrt.:57800215-11000877

feol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.