Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Augusztus 21. 08:27, hétfő | Helyi sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Székesfehérvár díszpolgára lett Ocskay Gábor

Székesfehérvár díszpolgára lett Ocskay Gábor

Dr. Cser-Palkovics András a Szent István-napi díszközgyűlésen életművéért a legmagasabb városi kitüntetést adományozta Ocskay Gábornak a város közössége nevében.

Az eseményen így méltatták a sportvezetőt: Ocskay Gábor, a magyarországi jégkorongsport élő legendája, aki idén február végén fejezte be aktív pályafutását a szakirányítás terén, és köszönt le a Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatói székéből. Munkáját – mely egyúttal számára szenvedély is volt egyben – maximális szakértelemmel, alázattal, hittel, és a szó nemes értelmében teljes megszállottsággal végezte.

Negyven évvel ezelőtt Székesfehérváron ő tette le a jégkorongsport alapjait, idővel az itt képzett játékosok bekerültek az egész magyar jégkorong vérkeringésébe, és egyre nagyobb sikereket értek el a nemzetközi mezőnyben is. Az ő szakmai irányításával fejlődött folyamatosan a klub, és ennek köszönhetően Székesfehérvár megkerülhetetlen a magyar jégkorongban.

Az egyre magasabb színvonalú játék révén is jelentős szurkolói bázist tudhat magáénak a csapat, amely városunk sportéletének egyik legmeghatározóbb helyi közösségét alkotja. A jégkorongsport terén végzett négy évtizedes sportvezetői és -szervezői pályafutása alapján Ocskay Gábor a magyarországi jégkorong-történelem legnagyobb alakja, mindeközben pedig a fehérvári jégkorongsportért végletekig elkötelezett szakember.

  • Székesfehérvár Önkormányzata a fehérvári sport terén végzett kimagasló szakmai tevékenysége elismeréseként 2005-ben „Pro Civitate” díjjal ismerte el munkásságát, életművéért pedig a legmagasabb városi kitüntetést adományozza részére a Közgyűlés a város közössége nevében.

Az eseményről készült videófelvétel:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.