Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport
Forrás: MTI

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

"Jóval jobb időket úszott, mint amit én gondoltam, hogy úszhat abból, amilyen ismereteim nekem voltak róla. De hála a jó égnek, nem fordítva történt" - nyilatkozott az M4 Sportnak Sós Csaba, aki úgy véli, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó "teljesen egyedi utat jár" és "erre nincsen recept".

"Emiatt jósolni is nehéz. Nyilván a vágyainkat tudjuk mondani. Megtörtént az, hogy jóval előrébb tart, mint amit várni lehetett, hát persze, hogy az embernek megvan a reménye. Egy kimagasló alakjáról beszélünk a sportágnak, aki mindenféle címet véd és birtokol, és világcsúcstartó. Tehát neki nyilvánvalóan csak ez lehet a mérce. Ha ezt megcsinálja, akkor ez teljesen jó neki. Ez egy egyedi, ilyet még nem láttunk. Sok kockázatot hordozott és hordoz, de adja az ég, hogy sikerüljön" - folytatta értékelését a kapitány.

A Honvéd 24 éves klasszisa egy év szünet után versenyzett újra, ezt megelőzően legutóbb tavaly, a Kaposváron rendezett ob-n indult. Ezúttal hat számot vállalt, 50, 100 és 200 méter gyorson, valamint 100 és 200 méter pillangón nyert, csak 50 méter pillangón lett második Szabó Szebasztián mögött.

Sós Csaba a szülés után újra versenyző, háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkát illetően úgy vélekedett: "a modern sportnak ezekben a rendkívül intenzív évtizedeiben, amiket élünk, hogy valaki szülés után visszajön, teljesen egyedi dolog, már maga a próbálkozás is dicséretes".

Szóba került a 15 éves Jackl Vivien is, aki egyéni csúcsát majdnem hat másodperccel megjavítva 4:34.96 perces, olimpiai szintet érő idővel nyert 400 méter csütörtökön.

"Három évvel ezelőtt Egerszegi Krisztina korosztályos csúcsát 400 vegyesen több mint tíz másodperccel megjavította, onnantól itthon már élénk figyelem kíséri. Tavaly serdülőként nemcsak az európai ifjúsági olimpiai fesztiválon nyert, hanem két évjárattal feljebb ifjúsági Európa-bajnok is lett, most pedig ott van a felnőttek között a 15 évével. Ez egy gyönyörű karrier, reméljük, hogy nem törik meg" - mondta a kapitány.

Címkék: Milák Kristóf

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:22, hétfő | Sport

Ultrabalaton - Rekordok várhatók a 211 km-es versenyen

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén, a 18. alkalommal sorra kerülő NN Ultrabalatonon, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek meg balatonfüredi versenyközponttal.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.