Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Szeptember 07. 14:21, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Pártot alapít Vona Gábor

Pártot alapít Vona Gábor

Második Reformkor néven párttá alakul a Vona Gábor volt Jobbik-elnök által létrehozott alapítvány. A politikus erről a közösségi oldalára csütörtökön feltöltött videóban beszélt.

Vona Gábor felidézte, hogy a 2018-as választások után jegyeztette be a Második Reformkor Alapítványt, amely az elmúlt években kulturális és közéleti tevékenységet folytatott, és most Második Reformkor - rövidítve 2RK - néven párttá alakul.

Szerinte a 21. században lehet Magyarországon egy második reformkor, amely egy önszerveződő országot, önbecsüléssel bíró társadalmat és egyetemes magyarságot jelent.

Közölte, nem ideológiák, hanem a reformkoriság politikai szemlélete mentén fognak politizálni. Nem akarnak foglalkozni a ma a magyar politikát jellemző törzsi viszályokkal, csak az ügyeikre akarnak koncentrálni, közben hidakat építeni és a teremtő energiákat keresni - mondta.

Rögzítette: se a kormánypártokkal, se az ellenzékkel nem készülnek politikai szövetségre.

Vona Gábor azt mondta, tudja, hogy sokan azt gondolják - és ő is egyetért azzal -, hogy "Dunát lehet rekeszteni az újabb és újabb pártokkal", de úgy érezték, hiába a sok párt, közösségüket nem képviseli egyik sem.

Címkék: politika, Vona Gábor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal