Városlista
2021. április 19, hétfő - Emma

Hírek

2020. Szeptember 13. 16:55, vasárnap | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Október 1-től kötelező a testhőmérséklet-vizsálat az iskolába belépéskor

Október 1-től kötelező a testhőmérséklet-vizsálat az iskolába belépéskor

Szombaton összeült az operatív törzs és számos járványügyi döntést hozott. Orbán Viktor miniszterelnök az ülés után számolt be arról, hogy október elsejétől kötelező lesz a testhőmérséklet-ellenőrzés

az iskolákba való belépés előtt és az influenza elleni védőoltást ingyenessé tudják tenni az egész országban.

Orbán Viktor miniszterelnök az Operatív Törzs ülése után jelentette be Facebook oldalán a legújabb járványügyi intézkedéseket:

- október 1-től kötelező lesz az iskolákba belépés előtt hőmérsékletvizsálatot végezni

- a szerdai kormányülésen döntenek arról, mi lesz a hatósági ára a koronavírus-teszteknek

- ingyenes lesz az influenza elleni védőoltás

Orbán Viktor Facebook-oldalára feltöltött videójában elmondta, hogy az ország felkészült a második hullámra, a kórházakban több mint 10 ezer szabad ágy van és lelegeztetőgépből is van elég. Hangsúlyozta: egyetlen magyar ember sem marad ellátatlanul, ha megbetegszik.

A miniszterelnök kiemelte, szeretnék valahogy kikényszeríteni, hogy a jelenleg érvényben lévő kevés szabályt betartsák az emberek, mert ha nem tartják be, kénytelenek lesznek szankciókhoz kötni azokat. Az iskolákat egyelőre tudják üzemeltetni, összesen 3 iskolát és 16 óvodát kellett eddig bezárni. Október elsejétől kötelező lesz a testhőmérséklet-ellenőrzés az iskolákba való belépés előtt - tette hozzá.

A koronavírus-tesztek hatósági árasak lesznek, az árról a szerdai kormányülésen születhet döntés. A miniszterelnök kijelentette, hogy az influenza elleni védőoltást - amelyet önkéntesen lehet kérni - ingyenessé tudják tenni az egész országban.

Szombat reggelre 916 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, Fejér megyében 41 új beteg van.

szekesfehervar.hu

Címkék: iskola, koronavírus

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 22. 07:16, hétfő | Helyi

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége és megyei szervezetei vezetőinek kérése

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége és megyei szervezeteinek vezetői kéréssel fordulnak a magyar emberekhez,

2021. Április 19. 08:00, hétfő | Külföld

Saját űrállomást hoz létre Oroszország

Oroszország 2025-ben ki szándékozik lépni a Nemzetközi Űrállomás-projektből, és önállú, újgenerációs szolgálati űrállomás létrehozásába fog

2021. Április 19. 07:00, hétfő | Belföld

Gumilövedékes pisztollyal lőttek egy férfira és lányára

Gumilövedékes pisztollyal lőttek rá egy férfira és lányára a jászapáti házuk udvarán - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon vasárnap.

2021. Április 19. 06:00, hétfő | Külföld

A szlovének harmada a lehető leghamarabb beoltatná magát

Egy nemrég készült felmérés szerint a szlovének harmada a lehető leghamarabb beoltatná magát a koronavírus ellen - közölte a helyi sajtó vasárnap.