Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2017. Július 27. 17:17, csütörtök | Helyi sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Nemzetközi együttműködés a sportosabb, egészségesebb gyerekekért

Nemzetközi együttműködés a sportosabb, egészségesebb gyerekekért

Közös Erasmus+ programon indulhat a Tóvárosi Általános Iskola török és finn partnerekkel. Ehhez kapcsolódóan érkezett előkészítő látogatásra három fős delegáció Kemiből.

Olli Kelhä projektvezető-testnevelőtánárt, Matti Molandert, a városháza sport-és ifjúsági menedzserét valamint Pekka Tiitinent, a helyi hokiakadémia képviselőjét Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a Városházán.

Sportszakmai együttműködést tervez Kemi városa egy ottani iskola, valamint egy török sportközpont és a Tóvárosi Általános Iskola között. Az Erasmus+ pályázat, melynek középpontjában a sport és a mozgás áll, 2019-ben indul, jelenleg a közös munka előkészítése zajlik, mondta el Schnee Zoltánné, a Tóvárosi Általános Iskola igazgatója.

Mint a finn testvérvárosunkból, Kemiből érkezett delegáció vezetője, Olli Kelhä elmondta, kölcsönösen tanulhatnak egymástól a projektben résztvevő iskolák. Székesfehérváron a Tóvárosi iskolán túl sportegyesületeket is meglátogattak, és meséltek a Finnországban használt sportechnológiai fejlesztésekről is.

Mészáros Attila alpolgármester üdvözölte a sporttagozatos iskolák közötti szakmai együttműködést, mint mondta, az Önkormányzat minden eszközzel támogatni fogja az Európai Uniós pályázat sikerességét. Hozzátette, az intézmény tanárainak és diákjainak a szakmai tapasztalatszerzésen túl a kapcsolat jó lehetőséget nyújt arra is, hogy más kultúrákat ismerjenek meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.