Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Július 25. 07:00, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Nemcsak pizzát szállított a futár

Nemcsak pizzát szállított a futár

A kellemest a hasznossal kötötte össze az a 25 éves férfi, akinek ügyét most fejezték be a budaörsi vizsgálók - futárként kábítószert árult. Az ügyfélkörébe tartozó 4 férfit kábítószer birtoklással gyanúsítják.

Egy Budaörs környéki pizzéria futárjáról futott be információ a rendőrökhöz 2021 januárjában. Nem a munkájával volt kapcsolatos, hanem az általa nyújtott kiegészítő szolgáltatásról: kábítószert árul. A nyomozók hónapig gyűjtötték az adatokat, majd 2021. szeptember 22-én délután kopogtattak a 25 éves Sz. Ádám otthonának ajtaján, ahol elfogták, majd őrizetbe vették. Házában növényi anyagmaradványt találtak, amiről a szakértő megállapította, hogy kábítószernek minősül – közölte a rendőrség.

A 25 éves férfi kapcsolatrendszerének és ügyfélkörének feltérképezése további négy ember elfogását eredményezte. A budaörsi nyomozók egy 27 éves zsámbéki férfitől egy tő kábítószert tartalmazó növényi egyedet, egy 36 éves monostorpályi férfitől egy csomag, 1,21 gramm kábítószert tartalmazó fehér port, egy 30 éves bicskei férfitől egy kézi növényi őrlőt, benne kábítószert tartalmazó növényi ágvégződést, illetve egy 23 éves zsámbéki fiataltól 32,75 gramm növényi törmeléket, 23 gramm növényi ágvégződést, 112,8 gramm növényi törmeléket foglaltak le.

A négy fogyasztó elfogásakor pozitív gyorstesztet produkált, ezért velük szemben kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.
A 25 éves Sz. Ádám a folytatólagos kihallgatásán részletesen vallott, hogy kinek, hány alkalommal adott kábítószert. Állítása szerint soha nem azért, hogy kereskedjen vele, hanem úgymond kisegítették egymást, amikor valamelyiküknek szükség volt a cuccra. Panasszal élt az ellen, hogy ő kereskedne a kábítószerrel, a birtoklást elismerte.
A vele szemben kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Címkék: díler, drog, elfogás, futár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni