Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Június 03. 17:46, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Nem kirabolták, hanem ellopta a pénzt a pénzszállító

Nem kirabolták, hanem ellopta a pénzt a pénzszállító

Nem rabolták ki, hanem ő maga lopta el a rábízott mintegy 15 millió forintot az egyik pénzszállító cég alkalmazottja május végén Nyíregyházán - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője csütörtökön.

Martossy György megbízott főügyész közleményében felidézte, május 28-án bejelentés érkezett a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra, miszerint az egyik helyi lakótelepen kirabolták a bankautomatát feltöltő pénzszállítót, és közel 15 millió forintot vittek el az ismeretlen elkövetők. A rablás miatt elrendelt nyomozás során a rendőrség rövid időn belül bizonyítékokat szerzett arról, hogy valójában nem rablás történt, hanem a pénzszállító cég alkalmazottja lopta el a rábízott pénzt.

A megalapozott gyanú szerint a férfi feladata az volt, hogy pénzkiadó automatákat töltsön fel Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A "rablás" napján a pénzszállító gépkocsi trezorjában magához vette a nyíregyházi bankautomata feltöltésére szánt pénzt, majd azt napközben ismeretlen helyen elrejtette - ismertette a főügyész.

A gyanúsított dél körül érkezett munkatársával a lakótelepen lévő bankautomatához, az üres pénzkazettákkal az automatához ment, így kikerült munkatársa látóteréből. Pár perccel később visszament kollégájához a kazetták és a szolgálati fegyvere nélkül, majd azt mondta, hogy kirabolták.

A jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettével gyanúsított férfi letartóztatását egy hónapra indítványozza a Nyíregyházi Járási Ügyészség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során