Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Február 19. 07:13, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

MSZP: új nemzeti légitársaság kell

MSZP: új nemzeti légitársaság kell

Új, üzleti alapokon működő légitársaság felállítását sürgette szombaton Józsa István, az MSZP gazdasági ügyekért felelős frakcióvezető-helyettese.

Az ellenzéki politikus szerint még meg vannak az alapok az újrakezdéshez. Az LMP a volt Malév-dolgozók állami támogatására kéri a kormányt.


Józsa István szerint nem csak lehetséges egy piacképes nemzeti légitársaság létrehozása – de szükséges is, miután az idegenforgalom visszaesett és a külföldi cégek fokozták aktivitásukat Magyarországon. Az MSZP-s képviselő hangsúlyozta, a Malév terheitől megszabaduló új nemzeti légitársaság átgondolt stratégiával piaci alapokon is rentábilis lehet, felállításához pedig még megvan a szükséges tehetség és tudás.


Józsa – aki a kormány tétovaságának és a Malév-vezetés ügyetlenségének tudta be a csődöt – arra is rámutatott, hogy a társaság alapításával nem szabad megvárni a Malév csődjét vizsgáló parlamenti bizottság munkájának végét, hiszen ez nagy időveszteség lenne, ami a piaci indulás esélyét is rontja. A politikus megerősítette, részt vesznek a bizottság munkájában, de a szerinte úgy lenne korrekt, ha a testület a Malév 1990-2012 közötti működését vizsgálja.

***


A legfrissebb hírek szerint a Malév dolgozók kifizetésére sincs már elég pénz” – írja közleményében az LMP, egyúttal felszólítva a kormányt: gondoskodjon megfelelően az állami vállalat munkavállalóiról. A párt szerint azonnali válságkezelő lépésekre van szükség a munkahelyüket elvesztő alkalmazottak, az érintett vállalkozások, valamint a helyi önkormányzat bevonásával.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során