Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2014. Március 19. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mit tehet a szülő a gyerekkori elhízás ellen?

Mit tehet a szülő a gyerekkori elhízás ellen?

A szülők etetési, étkezési és mozgási szokásai később befolyásolhatják gyermekük elhízását - mutatott rá egy tanulmány, amelynek keretében nyolcszáz, alacsony jövedelmű család nevelési szokásait elemezték és amelyről a Fox News számol be.

Az elhízással összefüggésben lévő következő étkezési szokásokat vettek szemügyre: a szilárd ételek 4 hónapos kor előtti bevezetése, a kisbabák cumisüveggel történő ágyba fektetése, síráskor a csecsemők etetése. Korábbi kutatások emellett összefüggést találtak a tévénézés és az elhízás között.

Mivel a tanulmány azt állapította meg, hogy a gyerekek 90 százaléka néz rendszeresen tévét, ami azt jelenti, hogy az elhízás megelőzését már ebben a korban el kellene kezdeni.

A későbbi betegségek rizikóját talán nem is kell megemlíteni. A gyerekkori elhízás ugyanis később növeli a cukorbetegség, a szívbetegség, a stroke és bizonyos rákfajták kialakulásának kockázatát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:47, péntek | Életmód

Kiállítás nyílt a Városligetben a Magyarország 365 fotópályázat képeiből

Ingyenes fotókiállítás nyílt csütörtökön a Magyarország 365 fotópályázat tavalyi kiírásának díjazott, illetve legjobb képeiből a Városligetben.

2024. Szeptember 20. 07:46, péntek | Életmód

Jelentősen nőtt hazánkban az új elektromos autók forgalomba helyezéseinek száma

Az újonnan forgalomba helyezett tisztán elektromos személygépkocsik száma több mint másfélszeresére nőtt Magyarországon idén január-augusztusban a megelőző év azonos időszakához képest

2024. Szeptember 20. 07:43, péntek | Életmód

Nyugodt, őszies idő várható a hétvégén, sok napsütéssel

Nyugodt, őszies idő várható a hétvégén, sok napsütéssel, 21-26 Celsius-fok körüli csúcshőmérséklettel és olykor megélénkülő széllel - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.

2024. Szeptember 19. 15:29, csütörtök | Életmód

Nagy Márton: tervben van a fogyasztóvédelmi intézményrendszer megerősítése

Jelenleg vizsgálat zajlik a Microsoft és a Temu ellen.