Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. December 06. 17:10, szerda | Helyi
Forrás: feol.hu

Mi lesz veled polgárdi motoros találkozó? A felek párbeszédre törekszenek

Mi lesz veled polgárdi motoros találkozó? A felek párbeszédre törekszenek

A Fekete Sas Motoros Nemzetség 20. motoros találkozója 2014 nyarán a megszokott helyen, a volt szovjet laktanya egykori alakuló terén zúzott.

Rá egy évre aztán Balatonkenesén szomszédoltak, tavaly pedig egynapos, jótékonysági partit rendeztek a körforgalom melletti magánterületen. Az idén elmaradt a randevú. Vajon jövőre visszatér a kisvárosba a motoros randevú? A felvonulás, a koncertek?

A közmeghallgatáson Horváth Péter, a motoros nemzetség frontembere nem kertelt, rákérdezett a képviselőkre: mi a véleményük a motoros találkozóról, támogatnák-e visszatérését a városba? A kérdésre reagálók egyöntetűen a Fekete Sas parti mellett foglaltak állást, bár néhányan a helyszínt megfontolandóként említették.

– Ismeritek az álláspontomat – válaszolta Nyikos László polgármester.
Amint kifejtette: 2015 januárban megkeresték a várost a szervezők a találkozóval kapcsolatban, s a grémium nyitottnak mutatkozott az egyezségre. Az elöljáró azonban felhívta a figyelmet arra, hogy mindenképpen szükség lesz a környékén található társasházak hozzájárulására, illetve egyéb előírások betartására. Ezután a közösségi oldalakon kapott hideget-meleget, s több hónapig nem történt semmi, majd az önkormányzat is a médiából értesült arról, hogy a klub a Balaton mellé viszi a találkozót.

A polgármester válaszában felelevenítette: 2013-ban volt olyan nap, hogy 74 (!) bejelentés érkezett a decibelek és a „fennforgás” miatt. Ő egyezségre jutott a lakókkal, hogy a 20. találkozót a szokott helyen és módon rendezik, majd pedig tárgyalások kezdődnek az új helyszínről. A tárgyalások elmaradtak.


– Nem támogatom a találkozó megrendezését, amíg a lakóközösség nem oldja fel határozatát – folytatta Nyikos László. – Győzzetek meg ötven embert, Péter – javasolta egy félmondattal. – Bár nem szeretnénk, hogy éjszaka dübörögjön a város, jövőre a Batthyány ligetben is éjfélig engedélyezzük majd a koncerteket a nyári fesztiválon. És egy városi rendezvénynek morális iránytűnek kell lennie – tette még hozzá.

Így vagy úgy, de az egymásra való mutogatás helyett a párbeszédnek nagyobb értelmét látná. Az összefogásra, az egyeztetésre a kérdést feltevő is hajlandóságot mutatott. Végül közös megegyezéssel abban maradtak, hogy már januárban kölcsönösen keresik a személyes találkozás lehetőségét, hiszen mindkét fél szomorú lenne, ha nem sikerülne megmenteni a motoros találkozót, amely a városhoz tartozik. A régi helyszín az új óvoda építése miatt is bizonytalan, de mindenképpen keresni kell a lehetséges megoldást…
Jövő nyáron akkor újra vasak, rock és buli?


Úgy legyen!

feol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.