Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2023. Június 29. 11:35, csütörtök | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Megújult a székesfehérvári METRO-áruház - közel egymilliárdot költöttek az épületre

Megújult a székesfehérvári METRO-áruház - közel egymilliárdot költöttek az épületre

A METRO közel egymilliárd forint értékben újította meg fehérvári áruházát.

A beruházás során vásárlói, fenntarthatósági és digitalizációs szempontokat is figyelembe vettek, mind az épület, mind a berendezések esetében. Mindezek eredményét szerdán délelőtt mutatták be sajtónyilvános bejáráson.

Szinte teljesen elkészült már a székesfehérvári METRO-áruház felújítása, ami az év végéig megvalósuló világítás-korszerűsítéssel és tetőszerkezet-cserével válik teljessé és napelemes rendszert is építenek. Változott a ki- és bejárat.

A székesfehérvári volt a hetedik METRO-áruház, ami megújult hazánkban, és a következő időszakban a teljes magyarországi hálózatot felújítják.

Tóth-Korom Péter értékesítési igazgató, a METRO Igazgatótanácsának tagja beszédében megköszönte a kollégák munkáját, akik a felújítás ideje alatt is ugyanúgy ellátták feladataikat. Ahogy fogalmazott, az áruház a fejlesztésekkel visszatér a gyökereihez, és újra a vendéglátóipar, valamint a kiskereskedelem kiszolgálását tűzte zászlójára. A folyamat a METRO nemzetközi stratégiájának része, ez viszont nem jelenti azt, hogy a fent említett két célcsoporton kívül eső vásárlók nem juthatnának hozzá a termékekhez. Az értékesítési igazgató hozzátette, a már megvalósított fejlesztéseken túl az év végéig elkészül az épület teljesen új tetőszerkezete, amire naperőművet is elhelyeznek.

Az átépítés során a METRO egyetlen napra sem zárt be – emelte ki Koczkás László, a METRO áruház- és vonzáskörzet igazgatója. Hozzátette, ez nem csak a város, de a régió szempontjából is kiemelt volt, hiszen ők látják el alapanyagokkal a Velencei-tó és a Balaton vendéglátóegységeinek jelentős részét. Az igazgató megköszönte a kollégák bizalmát, akik az átépítéssel járó kellemetlenségek ellenére is kitartottak, feladataikat lelkiismeretesen látták el.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester üdvözölte a válllalat fejlesztéseit és mint mondta "Székesfehérvár hosszú idő óta a legmagasabb vásárlóerejű városok között van. Fontos viszont, hogy a Fehérváron és az agglomerációban élők helyben költsék el ezt a forrást és jussanak hozzá termékekhez, szolgáltatásokhoz.” – fogalmazott, majd hozzátette: fontos, hogy ezek a fejlesztések kövessék a 21. századi elvárásokat.

szekesfehervar.hu

Címkék: metro

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:54, szerda | Helyi

Június 15-én, változatlan árakkal nyit a Városi Strand

A Csitáry G. Emil Uszoda strandja 2024. június 15-én, szombat reggel 8 órától nyitja meg a kapuit, és várja a vendégeket minden nap 8 és 19 óra között.

2024. Május 09. 08:07, csütörtök | Helyi

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése: az elektromos,

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.