Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Május 31. 14:09, csütörtök | Külföld
Forrás: STOP / Compress

Már magyarul is lehet jegyet venni a bécsi metróra

Már magyarul is lehet jegyet venni a bécsi metróra

A német mellett további tíz nyelven - köztük magyarul is - lehet jegyet váltani a tömegközlekedési eszközökre a bécsi jegyautomatáknál. A turistákhoz igazították a nyelvi kínálatot.

Mostantól nemcsak németül, angolul, franciául és olaszul, hanem további hét - orosz, spanyol, cseh, szlovák, magyar, szlovén és horvát nyelven is megválthatják villamos- vagy metrójegyüket az osztrák fővárosba látogatók. Az elmúlt hetekben több mint háromszázötven jegyautomatát állítottak át városszerte.

Az új szolgáltatással a bécsi tömegközlekedési vállalat, a Wiener Linien a külföldről érkező utasok kedvében szeretne járni; hozzájuk igazították a nyelvi kínálatot is. Az automaták menüjében ugyanis azok a nyelvek találhatók meg, amely országokból a legtöbb turista érkezik Bécsbe, illetve amelyeket a szomszédos államokban beszélnek. Így került fel a palettára például az orosz vagy a spanyol: 2010-hez képest tavaly 36 százalékkal több vendég érkezett Oroszországból, illetve 17 százalékkal több Spanyolországból.

A turisták a városfelfedező útjaik során szívesen veszik igénybe a Wiener Linien járműveit, főleg a 24, 48 és 72 órás jegyeket vásárolják előszeretettel.

Egy felmérés szerint maguk az osztrák főváros lakói is rendkívül elégedettek a bécsi tömegközlekedéssel: hatpontos skálán (ahol az 1-es a legjobb) 1,9-es összértéket ért el a Wiener Linien. A bécsiek főleg a metró járatsűrűségét, a jó tömegközlekedési hálózatot és az átszállási lehetőségeket említették erősségként. Csupán az állomások és a járművek tisztasága, valamint rendkívüli helyzetek esetén az utastájékoztatás terén van még szerintük javítani való.

Útvonaltervező és on-line jegyvásárlás: www.wienerlinien.at

Compress / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése