Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Június 13. 10:21, kedd | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Kültéri kosárlabdapályát adtak át a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában

Kültéri kosárlabdapályát adtak át a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában

Szabadtéri kosárlabdapályával bővült a Vörösmarty Mihály Általános Iskola udvara.

A kültéri, 3x3-as kosárlabda szabványoknak megfelelő pálya nem csak a gyerekek testnevelésóráin, hanem a nemzeti válogatott olimpiai felkészülése során is komoly szerepet kaphat. A pályát hétfőn délután sajtónyilvános bejáráson mutatták be.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Szabadtéri Pályák Kihelyezési Programjának köszönhetően új kosárlabdapályával bővült a Vörösmarty Mihály Általános Iskola udvara.

Az MKOSZ több mint tíz éve támogatja a szabadtéri pályák létrehozását, a Liget sori pályát is teljes egészében saját forrásból finanszírozták, az Önkormányzat és a Székesfehérvári Tankerületi Központ közreműködésével. A pályát nem csak a Vörösmarty Általános Iskola diákjai, hanem a közeli köznevelési és felsőoktatási intézmények tanulói, valamint helyi sportszervezetek is használhatják a későbbiekben. Miután közel található a Best Western Lakeside Hotel mellett található MKOSZ edzőscsarnokhoz, így fontos állomása lehet továbbá a 3x3-as kosárlabda-válogatott felkészülésének is.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester a pálya sajtónyilvános bejárásán elmondta, hogy a beruházás az MKOSZ forrásaiból valósult meg, ők finanszírozták az aszfaltozást, a pályaburkolatot és a palánkokat, a területet pedig Székesfehérvár Önkormányzata a Tankerületi Központtal közösen biztosította:

„Nem messze tőlünk, a Lakeside Hotelben évek óta érkeznek edzőtáborozni a különböző felnőtt és korosztályos válogatottak, akiknek a munkáját ez a pálya is segíteni fogja, emellett pedig a diákok is szabadon használhatják majd.” – fogalmazott a polgármester, aki hozzátette: örömteli, hogy az iskolában a sport, a tudomány és a természet is találkozik, hiszen az új pálya mellett nemrég egy új okostanteremmel bővült az intézmény, valamint a közelben adták át a japánkertet is.

Fontos, hogy a gyerekek kipróbálhassák a kosárlabdát, és megszerethessék velük ezt a sportot – beszélt az utánpótlás-nevelés fontosságáról Báder Márton, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke, aki elmondta, hogy a versenyrendszerek szervezése és a válogatottak támogatása mellett a sport népszerűsítése is fontos célja a szövetségnek.

Az MKOSZ elnöke kiemelte, Székesfehérvár fontos stratégiai partnere a szövetségnek, ezért hálás a gördülékeny együttműködésért. Hozzátette, a pálya természetesen a tömegsporton és az utánpótlás-nevelésen túl, a három-három elleni szabályrendszerben játszó kosárlabda-válogatottak edzőpályájaként is funkcionál majd.

Pukler Gábor, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökségi tagja úgy fogalmazott: a pálya segíteni fogja a válogatottak felkészülését, akik jelenleg is a 2024-es párizsi olimpiára készülnek. A 3x3-as kosárlabda először a 2020-as olimpiai játékokon szerepelt, az elmúlt években pedig egyre népszerűbbé vált mind a játékosok, mind a szurkolók körében. A felnőtt női válogatott a legutóbbi alkalommal az utolsó pillanatban maradt le a kvalifikálásról, az idén azonban reális cél lehet, hogy kijussanak a párizsi játékokra.

Iskolánkban fontos szerepe van a testnevelésnek, az egészséges életmódnak, illetve az öko-programoknak – nyilatkozott Makainé Vida Bernadett, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola intézményvezetője. Hozzátette: a mindennapos testnevelésnek köszönhetően a gyerekek rendszeresen, profi körülmények között kosárlabdázhatnak.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.