Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. November 17. 09:44, péntek | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Közel félmilliárd forintos fejlesztés a város intézményeiben

Közel félmilliárd forintos fejlesztés a város intézményeiben

Hét óvoda, két bölcsőde és két szociális intézmény fejlesztésére összesen 415 millió forintot költött saját forrásból Székesfehérvár Önkormányzata az elmúlt időszakban.

A munkálatok sokrétűek voltak, hiszen az igényeknek megfelelően újult meg a tetőszerkezet, a fűtésrendszer, cseréltek nyílászárókat, vagy szépült meg a homlokzat.

A legnagyobb beruházás a Maroshegyi Óvodában valósult meg. A fejlesztésekről csütörtökön az intézményben tett helyszínbejárás során számolt be dr. Cser-Palkovics András polgármester, Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője és Békési-Kimiti Ágnes óvodavezető.

Megújult a világítás, az álmennyezet és az elektromos hálózat a Maroshegyi Óvodában. A helyszínen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Székesfehérvár polgármestere elmondta, az elmúlt időszakban 415 millió forintot költött saját forrásból a város az önkormányzati intézmények felújítására. Összesen hét óvodára, két bölcsődére és két szociális intézményre fordíthatták ezt a rendelkezésre álló forrást. Sokrétű volt a fejlesztés, hiszen van, ahol tető, van, ahol a fűtésrendszer vagy éppen a homlokzat, a belső elektromoshálózat újult meg. Dr. Cser-Palkovics András köszönetet mondott a fehérvári vállalkozásoknak és az ott dolgozóknak, mert – mint mondta – az általuk végzett munka eredményeképpen befolyó helyi adóbevételt tudták az intézményeinkre költeni. A legnagyobb felújítás a Maroshegyi Óvodában valósult meg, mintegy 120 millió Ft értékben.

Több felújítás és bővítés is történt az elmúlt évek során, de az, hogy a tetőt most rendbe tudtuk tenni, az ráteszi a koronát ezekre a felújításokra – mondta Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője. A teljes tetőszigetelés mellett felújították az elektromos hálózatot az erős- és gyengeáramú vezetékek korszerűsítésével, valamint az elektromos szerelvények cseréjével, új lámpatestek elhelyezésével. Új riasztó- és villámvédelmi rendszert is kiépítettek, és a régi épületrészben – a meglévő álmennyezet bontását követően – új tartószerkezettel kazettás álmennyezet készült.

Békési-Kimiti Ágnes óvodaigazgató örömét fejezte ki, hogy a munkálatok szinte párhuzamosan zajlottak: a tetőfelújítás, az álmennyezet és a világítás korszerűsítésével így viszonylag rövidebb idő alatt végeztek a kivitelezők. A vezető hozzátette, az épület korszerűsítésével gazdaságosabbá vált a működés. Megemlítette, hogy egy másik önkormányzati beruházásnak köszönhetően az új épületre egy éve napelemet is telepítettek. Ennek jótékony hatását már érzik az intézmény költségvetésében, hiszen sokat spórolnak az energiaköltségeken ezáltal.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.