Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Október 25. 15:17, szerda | Sport
Forrás: MTI

Konferencia-liga - Genkben jubilál a Ferencváros

Konferencia-liga - Genkben jubilál a Ferencváros

A belga bajnokság legutóbbi ezüstérmese, a Genk otthonában folytatja szereplését csütörtökön a Ferencváros a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörében.

A magyar bajnok zöld-fehérek veretlenül vezetik az F csoportot és egy győzelemmel lépéselőnybe kerülnének a hozzájuk hasonlóan négypontos belgákkal szemben.

A Ferencváros történetében fontos mérföldkő lesz a találkozó, a 34-szeres magyar bajnok 350. összecsapásán lép pályára a nemzetközi kupaporondon.

Az FTC legutóbb 1995-ben találkozott belga csapattal, akkor az Anderlechttel vívott - ma már legendásnak nevezhető - párharcot a Bajnokok Ligája selejtezőjében. A zöld-fehérek idegenben 1-0-ra nyertek, majd az Üllői úton 1-1-es döntetlent született, amivel a Ferencváros története során először feljutott a BL főtáblájára.

A Genk egyszer került szembe eddig magyar riválissal, az Európa-liga 2012/13-es szezonjának csoportkörében otthon 3-0-ra, idegenben 1-0-ra győzte le a Fehérvárt.

Több olyan játékos van, akik mindkét klubban megfordult, a legutóbbi ilyen a ghánai Joseph Paintsil, aki 2017 és 2018 között erősítette a Ferencvárost - 27 meccsen tíz gólt szerzett -, most viszont a riválisnál szerepel. De a Genkben és a zöld-fehéreknél is futballozott a 31-szeres válogatott Tőzsér Dániel - 2011-ben belga bajnoki címet is ünnepelhetett -, vagy a 32-szeres válogatott Horváth Ferenc, aki ugyancsak belga bajnoknak (1999) mondhatja magát.

A Ferencváros a szerb Dejan Stankovic irányításával még veretlen, legutóbb, a hétvégén az újonc Diósgyőr otthonában nyert remek hangulatú, telt házas rangadót. Ugyanakkor megsérült a gárda és a magyar válogatott bombaformában lévő csatára, Varga Barnabás, aki elképzelhető, hogy kihagyja a találkozót. Ebben az esetben várhatóan a szerb Aleksandar Pesic kaphat majd lehetőséget elöl, ő Miskolcon csereként pályára lépve győztes gólt szerzett.

"Volt egy komoly sérülésem és sokáig nem játszottam, mert Varga Barnabás fantasztikusan futballozott. A kispadon vártam a lehetőségre, de készen állok a játékra, mindig" - nyilatkozta szerdán, az elutazás előtti edzés után Pesic az M4 Sportnak.

Sigér Dávid az előző két szezonban sérülésekkel bajlódott, keveset játszott, mostanra viszont visszaküzdötte magát a csapatba, és Stankovic komolyan számít rá, vélhetőleg a Genk ellen is.

"Abban biztosak vagyunk, hogy jó minőséget fognak képviselni és jó focit fognak játszani" - méltatta a belga csapatot az M4 Sportnak a középpályás. Hozzátette, egyértelműen minden FTC-játékosnak a legjobbját kell nyújtania, hogy legyen esélyük jó eredményt elérni. - "Nyilván idegenben egy döntetlen is nagyon jó eredmény lenne. Nem becsüljük le saját magunkat, de nagyon alázatosan megyünk ki és tudjuk azt, hogy milyen erőt és milyen játékstílust képvisel a Genk."

A Genk jelenleg az ötödik a belga élvonalban, eddig csak egyszer, a második fordulóban, még augusztusban kapott ki, viszont az azóta lejátszott kilenc bajnokijából csak hármat nyert meg és hatszor döntetlent játszott. Így a legtöbb pontosztozkodással rendelkezik az első osztályú csapatok közül.

A Genk-Ferencváros találkozót csütörtökön 21.00-tól az M4 Sport és a Kossuth Rádió is élőben közvetíti.

Konferencia-liga, csoportkör, 3. forduló, F csoport:

csütörtök:
Genk-FERENCVÁROSI TC 21.00
Fiorentina-Cukaricki 21.00

A tabella:
1. Ferencváros 2 1 1 - 5-3 4 pont
2. Genk 2 1 1 - 4-2 4
3. Fiorentina 2 - 2 - 4-4 2
4. Cukaricki 2 - - 2 1-5 0

korábbi eredmények:
1. forduló (szeptember 21.):
Ferencvárosi TC-Cukaricki 3-1
KRC Genk-Fiorentina 2-2
2. forduló (október 5.):
FK Cukaricki (szerb)-KRC Genk (belga) 0-2 (0-2)
ACF Fiorentina (olasz)-Ferencvárosi TC 2-2 (0-1)
4. forduló (november 9.):
Ferencvárosi TC-Genk 18.45
Cukaricki-Fiorentina, Leskovac 18.45
5. forduló (november 30.):
Fiorentina-Genk 21.00
Cukaricki-Ferencvárosi TC, Leskovac 21.00
6. forduló (december 14.):
Genk-Cukaricki 18.45
Ferencvárosi TC-Fiorentina 18.45

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.