Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Július 13. 09:24, csütörtök | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Kihívás, kaland, sport! – Székesfehérvárra érkeztek a Tekerj az EFOTT-ra! program résztvevői

Kihívás, kaland, sport! – Székesfehérvárra érkeztek a Tekerj az EFOTT-ra! program résztvevői

Megérkeztek szerdán délelőtt Székesfehérvárra a Tekerj az EFOTT!-ra program résztvevői.

Mintegy 150 kerékpáros fiatal egy rövid biciklitúra megtétele után ért célba a Városház téren, hogy aztán együtt haladjon tovább az EFOTT fesztiválra. A megnyitón Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a fiatalokat.

Magyarország egyik legsportosabb fesztiválja az EFOTT, melynek kiemelkedő programeleme a Tekerj az EFOTT-ra!

A túrát idén is a fesztivál nyitónapjára szervezték meg.

Csütörtökön Veszprém és Gárdony irányából érkezett összesen mintegy 150 fiatal Székesfehérvár Belvárosába, ahol a város nevében Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte őket. Mint mondta, öröm és megtiszteltetés, hogy Székesfehérvár is becsatlakozhat az EFOTT rendezvényeibe. A fesztivál és a város között évek óta jó az együttműködést, így Székesfehérvár kicsit magáének is érzi a fesztivált. A kerékpározással a fiatalok felhívják a figyelmet az egészség fontosságára és magára a rendezvényre is.

A példamutatással sokszor többet lehet elérni, mint bármi mással! – fogalmazott köszöntőjében dr. Varga-Bajusz Veronika, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára, utalva arra, hogy a fiatalok a legnagyobb hőség ellenére vállalták a kihívást. Ezzel felhívták a figyelmet az egészséges életmódra, a mozgás fontosságára és arra, hogy a sport legyen az életünk természetes része.

Eszterhai Marcell, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke hangsúlyozta, a Tekerj az EFOTT-ra kezdeményezést néhány éve indították útjára. Célja, hogy a résztvevőknek kedvezményes belépést biztosítsanak a fesztiválra és sportolásra ösztönözzék a fiatalokat, ez utóbbira magán a fesztiválon is lesz lehetőség. Az elnök köszönetét fejezte ki Székesfehérvár városának, hogy fogadta a résztvevőket.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.