Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Augusztus 09. 06:07, szerda | Helyi sport
Forrás: bb1.hu

Kialakult az Alba Fehérvár felkészülési programja

Kialakult az Alba Fehérvár felkészülési programja

Bár a szezon kezdete még odébb van, a napok múltával egyre inkább felgyorsulnak az események a bajnok és kupagyőztes Alba Fehérvár férfi kosarasainál.

Az Alba Fehérvár augusztus 26-án kezdi az edzőmeccseket, a Rieker Komarno látogat a koronázóvárosba. A hazai bajnokság a terveknek megfelelően októberben rajtol, az első tétmeccset szeptember 24-én vívja együttesünk a Bajnokok Ligájában, észt, vagy macedón ellenféllel.

Csapatunk augusztus 14-én kezdi meg a felkészülést az új szezonra. Kialakult a felkészülési program, ahogy az utóbbi esztendők során, ezúttal is a szlovák Komárno lesz az első ellenfelünk, augusztus 26-án, szombaton, 18 órakor fogadjuk a határmenti brigádot az Alba Regia Sportcsarnokban. Négy nappal később, augusztus 30-án, szerdán a Veszprémmel mérkőzünk, a kezdési időpont a helyszín még nem ismert, elképzelhető, hogy itthon, de az is, hogy Királynék Városában találkozunk. A bakonyiakkal tavaly nyáron is találkoztunk, ezt ismételjük idén is.

Szeptember 2-án, szombaton, 18 órakor viszonozzuk a révkomáromiak egy héttel korábbi látogatását, szeptember 6-án, szerdán, 18:30-kor pedig a kaposváriakat látjuk vendégül, a somogyiak szintén megszokott ellenfélnek számítanak a felkészülés ezen időszakában. Szeptember 9-én, szombaton, 19.30-kor Kecskeméten lépünk pályára, a Messzi István Sportcsarnokban. A lila-fehérekkel a rájátszás első körében találkozunk a nyár elején, három győzelemmel abszolváltuk a negyeddöntős párharcot.

Szeptember 13-tól 15-ig a lengyelországi Ostrówban – a fővárostól, Varsótól északra - lépünk pályára, háromnapos, felkészülési tornán. Szeptember 18-án, hétfőn, 18:30-kor a kolozsváriakat látjuk vendégül. Ők is régi ismerősök, a felkészülési meccsekről, illetve a tavaly őszi, FIBA Europe Cup csoportküzdelmeiből. Az első körben itthon és idegenben is legyőztük a jó erőkből álló Cluj Napoca együttesét.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit a BB1 Facebook oldalán!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma