Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Szeptember 10. 14:45, szombat | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Jesenicei győzelemmel kezdett az Alba Volán

Jesenicei győzelemmel kezdett az Alba Volán

Jesenicei győzelemmel kezdte az osztrák élvonalbeli jégkorongbajnokságot (EBEL) a Sapa Fehérvár AV19.

Nem indult túl jól a találkozó a fehérváriak számára, hiszen a szlovénok mezőnyfölényt harcoltak ki, ráadásul a vezetést is megszerezték a 13. percben. Patrik Bergström emberelőnyös szituációban talált be Adam Munro kapujába. Hiába a kiegyensúlyozott nyári holtszezon az átigazolások és az edzések terén, a kimondottan jól sikerült felkészülési mérkőzések, a sérült és műtött Ladányi Balázs távollétében – a karmester körülbelül három hétre esett ki –, csak nem állt össze a gépezet. Ezt speciel nem segítette az első harmad második felében jogosan – picit fölöslegesen, két csatár is leült – összeszedett három fehérvári kiállítás, amelyből kettőt azért kivédekezett a vendégalakulat. (1–0)

A második felvonásban már egy másik Volánt láthattunk a pályán. Bár Tokaji Viktort kétszer is kiküldték két percre – plusz másodikra kapott egy 10 perces fegyelmit is a kapitány –, a védelem jól zárt és a támadások egyre erőteljesebbekké váltak. Olyannyira, hogy három alkalommal akcióból állították megoldhatatlan feladat elé a házigazdákat. Vas Márton a 25. perc elején egyenlített – a nyáron érkező kapus, Munro is behúzhat magának egy asszisztot –, bő három perccel később Sofron István már a vezetést is megszerezte. Hogy a folytatásra némi nyugalmat is csempésszen magának a mérkőzésbe a Volán, arról Benk András gondoskodott, aki a 30. percben kettőre növelte a fehérváriak előnyét, így lőtávolon kívülre juttatva a vendégeket. (1–3)

A harmadik játékrészben nem sok eldöntendő kérdés maradt. A Volán jól védekezett, Munro biztosan védett, így nem igazán fenyegetett az a veszély, hogy a Jesenice felzárkózik. Ezt Sofron második találata már nemcsak nehezebbé, hanem lehetetlenné is tette. Fél perccel a vége előtt Bergström már csak kozmetikázott. (2–4)

Jó rajtot vett a Volán, ráadásul különösen is fontos, idegenbeli mérkőzésen – az előző idényekben általában nem jöttek a pontok a fehérváriakkal azonos szinten lévő riválisok otthonából –, egyik kulcsembere nélkül is.

A forduló többi mérkőzésén a Vienna Grazban, a Ljubljana a Villach vendégeként nyert, a Linz viszont pályaválasztóként a Zagreb ellen. A nap rangadóján csúnya versébe szaladt bele a címvédő Salzburg, amely az előző idényben döntős Klagenfurt otthonában kapott ki négy góllal.

Címkék: jégkorong

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.