Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2018. Június 07. 07:34, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - fotó:pixabay

Ismét országszerte lehetnek heves esőzések

Ismét országszerte lehetnek heves esőzések

Heves zivatarok, illetve felhőszakadás veszélye miatt csaknem az egész országra figyelmeztetéseket adott ki csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez szerda este eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: késő estig elsősorban az ország délnyugati harmadában várhatóak elszórtan zivatarok. A zivatarokat helyenként viharos szél és néhol felhőszakadás kísérheti. Egy-egy helyen heves zivatar sem zárható ki, akár 90 kilométer/órásnál erősebb széllökéssel és nagyobb méretű jéggel. Éjszaka elszórtan továbbra is valószínűek zivatarok, amelyeket néhol jelentősebb mennyiségű csapadék kísérhet.

Csütörtökön több helyen valószínű zivatar, legnagyobb számban a délutáni, késő esti órákban. A zivatarokat néhol felhőszakadás és egy-egy helyen 90 kilométer/óra feletti széllökés, illetve jégeső (2 centiméter feletti átmérőjű jéggel) kísérheti.

Heves zivatar veszélye miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Felhőszakadás veszélye miatt ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a fővárosra, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére.

Az előrejelzés szerint csütörtökön csak rövid időre süt ki a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-19, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 Celsius-fok között várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.

2024. Május 08. 07:42, szerda | Belföld

Útinform: forgalomkorlátozások lesznek a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt, amely szerdán 12.50 órakor Karcagról indul, és az első napon Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti