Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Augusztus 11. 17:38, péntek | Helyi sport
Forrás: okkfehervar.hu

Ifjú karatékák jártak a Városházán

Ifjú karatékák jártak a Városházán

Dr. Cser-Palkovics András polgármester a Városházán fogadta a Fehérvári Karate Akadémia négy ifjú sportolóját és edzőiket.

A karatékák a Romániában rendezett világ- és a berlini Európa-bajnokságon eredményesen képviselték Magyarországot és Székesfehérvárt.


Pénteken délelőtt a Városházára érkeztek a Fehérvári Karate Akadémia képviselői: Bőke Béla és Mátó Katalin edzők, valamint Dezső Kata, Farkas Ágnes, Kreitl Kitti és Fekete Gergely, akik világversenyeken küzdöttek kiváló eredménnyel.

A berlini KWU Utánpótlás Európa-bajnokságon huszonnégy ország közel hatszáz versenyzője vett részt, a fehérvári karatékák három éremmel tértek haza, a második legeredményesebb magyar csapatként.

Szűcs Ferenc, aki nem tudott részt venni a fogadáson, bronzérmet szerzett a serdülők 45 kg-os kategóriájában, Farkas Ágnes ezüstéremmel zárt az ifi női 50 kg-ban, Dezső Kata a junior női 55 kg-ban szerzett ezüstérmet. Az Akadémia versenyzői az V. IFK World Tournament seregszemlét is eredményesen zárták: Kreitl Kitti és Fekete Gergely egyaránt bronzérmet szerzett negyvenegy ország több mint négyszáz karatékája között a romániai Szebenben.

A sportolóknak és edzőiknek dr. Cser-Palkovics András polgármester gratulált, tolmácsolva a közösség tiszteletét, elismerését és büszkeségét. A fiataloknak további sok sikert kívánt, jó erőt, és jó technikát, a felkészítő felnőtteknek pedig megköszönte az egyesületben végzett szervező és szakmai munkájukat.

A kötetlen beszélgetés során az ifjú sportolók beszámoltak az versenyeken szerzett élményeikről, a küzdelmekről, sérüléseikről, hogyan választották a sportágat és hogyan tudják összeegyeztetni az edzéseket a tanulmányokkal. A fiatalok mindegyike a „Jó tanuló – jó sportoló” megyei címet tudhatja magáénak, és komoly továbbtanulási terveik vannak, akár Székesfehérváron is, ami előnyt jelenthet a sport folytatásában.

Az edzői értékelésből kiderült, hogy az utánpótlás EB-t és a világbajnokságot is, mind a mezőny, mind a felkészültség tekintetében eredményesnek tartják, és bíznak a további fejlődésben, amiben a négy nagy karate szervezet összefogásának köszönhetően a nagyobb versenyek mindenképpen előrelépést jelenthetnek. Elmondták, hogy egyesületükben több száz gyerek sportolt már, akik között a jelenlévők közül hárman a kezdő csoport tagjai voltak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.