Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Október 29. 14:45, vasárnap | Életmód
Forrás: drtihanyi.com

Hogyan fogyjunk a hasunkról – 6 tipp

Hogyan fogyjunk a hasunkról – 6 tipp

Robynne Chutkan gasztoenterológus és a Washington-i Digestive Centre for Women alapítója új könyvében felvázolja, hogy a nők hajlamosabbak a has puffadásra, mint a férfiak, mivel hosszabb a bélcsatornájuk. Emellett még más okai is lehetne

Csökkentse a só bevitelt: A túl sok só ödémához és puffadáshoz vezet. Ragaszkodjon az ajánlott napi 1500 mg sómennyiséghez. Ne helyezzen sót az asztalra a már kész ételek további ízesítéséhez és a főzés során is csak korlátozottan használja azt. A készételek kerülése is fontos, mivel ezek tele vannak sóval és ízesítőanyagokkal.

Fogyasszon több rostban gazdag ételt: A vízben oldódó és vízben nem oldódó rostok kombinált fogyasztása, fitten tartja és megszünteti a puffadt érzést is, amellyel a szorulás jár. Rostban gazdag például a narancs, a gomba, a málna, a brokkoli és a káposzta

Chutkan szerint alapvető különbségek vannak a női és férfi emésztőcsatornában, ezért a has méretének csökkentéséhez bizonyos elővigyázatosságra van szükség.

Koncentráljon a káliumban gazdag élelmiszerekre: Ahogyan a nátrium gátolja a szervezet vízvesztését, a kálium segít megszabadulni a felesleges vízmennyiségtől. A káliumban gazdag ételek fogyasztása, mint a banán vagy az édesburgonya, segíti lecsökkenteni a csípőtájék szélességét. Fontos azonban, hogy eleget és megfelelően eddzen, mivel ezek az ételek hizlalóak is lehetnek.

Maradjon hidratált: A megfelelő mennyiségű vízfogyasztás biztosítja, hogy a rost eléri célját és meggátolja a székrekedést. Ha azonban nem fogyaszt elegendő vizet, ez megnövelheti a kálium és nátrium szintet is.

Kerülje az emésztési stresszt: Kerülje a nehezen emészthető ételeket, mint a túl cukros vagy zsíros élelmiszerek.

Ehelyett inkább az egyszerűbb ételeket részesítse előnyben, amelyek teljes kiőrlésű alapanyagokból készültek, illetve párolt zöldségeket tartalmaznak, hogy ezzel is gyógyítsa emésztőrendszerét.

Hanyagolja a mesterséges édesítőszereket: Az ízesített vizekben, diétás ételekben, csökkentet energiatartalmú vagy cukormentes termékekben található mesterséges édesítőszereket nem tudja teljesen megemészteni a szervezet, A vastagbélben található baktériumok ezeket általában erjeszteni kezdik, gázokat és puffadást okozva ezzel. Mindig nézze meg az ételek címkéit és kerülje a szorbitolt, mannitolt, xylitolt és lacitolt.

drtihanyi.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.