Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Október 13. 07:45, csütörtök | Belföld
Forrás: BK

Hibrid autók Esztergomból?

Hibrid autók Esztergomból?

Nem kizárt, miután a Suzuki a Toyotával való együttműködés mellett döntött.

Együttműködési megállapodást jelentett be a Toyota és a Suzuki: a nagyobbik japán gyártó elsősorban a Suzuki kisebb modellekben szerzett tapasztalatát, míg a Suzuki többek között a Toyota hibrid meghajtás terén szerzett tudását kamatoztatná saját autóiban. A Suzuki korábban a General Motors-al és a Volkswagennel is közösködött, de nem sok babért hozott az együttműködés. A két japán autógyártó összefogása viszont mindkét fél számára előnyös lehet, és nem kizárt, hogy a jövőben a Toyota hibridhajtása akár Esztergomban gyártott modellekben is megjelenhet. Sőt, a megállapodás részletei ugyan nem ismertek, de az esztergomi gyár kapacitását tekintve akár Toyota márkajelzésű modellek gyártására is képes lehet. Korábban már volt példa rá, hogy más autógyártó emblémájával készült járművek készültek Esztergomban: a Fiat konszern Sedici néven árusította a mifelénk SX4-ként ismert kis városi crossovert.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.