Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Október 05. 14:10, péntek | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Helytállt a Vidi, egy góllal nyert a Chelsea a Stamford Bridge-en

Helytállt a Vidi, egy góllal nyert a Chelsea a Stamford Bridge-en

A Stamford Bridge-en, csaknem telt ház előtt lépett pályára a Vidi a Chelsea vendégeként az Európa-liga csoportkörének második fordulójában.

Ahogy várható volt, nagy fölényben játszott az angol csapat, de az első félidőben nem tudott betalálni a néhány veszélyes ellentámadást vezető Vidi kapujába.A fehérváriaknak már a szünet előtt, majd utána is adódtak lehetőségei, végül azonban egy Morata-gól döntött, az angol csapat minimális különbséggel nyerte a meccset.

Sokan tippeltek arra, hogy a Chelsea edzője, Maurizio Sarri, aki panaszkodott is a sűrű menetrendre, a londoni klub számára prioritást élvező Premier Lague érdekében tartalékosan küldi fel csapatát a Vidi ellen. Nos, bár a védelemből hiányoztak az alapemberek (kivéve a világ legdrágább kapusának számító Arrizabalaga), és a Chelsea „koronagyémántja” Eden Hazard sem került a kezdőbe, azért Kovacic, Fabregas, Pedro, Morata és Willian ott volt. Félelmetes névsor, magyar együttes (a válogatottat is beleértve) ritkán találkozik ilyen tűzerővel…A Vidi mesterének, Marko Nikolicsnak kevesebb lehetősége van variálni, kapusposzton továbbra sem számíthatott Kovácsik Ádámra, ezt leszámítva majdnem az alapcsapatot küldte fel. Tujvel – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Nego, Hadzic (Pátkai), Nikolov – Huszti (Kovács), Milanov (Hodzic) – Scsepovics felállásban kezdett a Vidi, vagyis kimaradt a mostanában remek formában játszó Kovács István.

Ahogy várható volt, az első perctől a hazaiak domináltak, egyérintős adogatásokkal tartották a labdát, a Vidi pedig védekezett. Egy ellentámadásból sikerült kiharcolni az első szögletet, ebből pedig az első helyzet is a Vidié volt, Juhász fejese után Emersonnak kellett mentenie. A 10. percben jött az első Chelsea-ziccer, Emerson nagy csellel játszotta tisztára magát, majd tíz méterről fölé bombázott. Két prc múlva Willian kapott remek labdát Moratától, lövésébe Juhász beleért, így mellé ment. A 16. percben Morata lépett ki teljesen üresen a tizenhatoson Pedro passzával, de ajtó-ablak helyzetben nem találta el a kaput… Megúszta a meccs első negyedét kapott gól nélkül a szinte folyamatosan védekező Vidi. A 23. percben védett először Tujvel, Pedro tekerését ölelte magához.

A 34. percben Kovacic sodorta kapu felé a jobbról belőtt labdát, de az elment keresztbe. A következő percben Loftus-Cheek fűzte át magát a védőkön, az utolsó pillanatban mentettek előle. A 39. percben Loftus-Cheek újbb szólója végén gyanúsan esett el az ötösön, de hiába reklamáltak hevesen tizenegyest a hazaiak, a cseh játékvezető nem ítélte meg. Váratlanul kijött a szorításból a Vidi, a 40. percben Nego lépett ki, Christensen bizonytalankodott, a Vidi francia pedig mögüle majdnem a hosszú sarokba lőtt – ez volt az addigi legnagyobb vendég helyzet! A következő percben pedig Nikolovot ugratta ki Huszti, de hiába esett el a macedón középpályás Cahill belépője után, ő sem kapott tizenegyest. A 43. percben Nego remek csellel került helyzetbe az ötös sarkán, de lövését fogta Arrizabalaga. Willian szabadrúgása a sorfalról pattant szögletre – gól nélkül ért véget az eseménydús első félidő.

Egyik edző sem cserélt a szünetben, a második játékrész első percében pedig majdnem megszerezte a vezetést a Vidi – Nego lövésénél nagy bravúrral védett a világ legdrágább kapusa! Három Chelsea-szöglet jött válaszul, majd egy szabadrúgás jobbról, ami már nagyon veszélyes volt – mindegyik Willian nevéhez fűződött. Ezután nem várt tovább Sarri, óriási üdvrivalgás közepette becserélte Eden Hazard-t – vehette ezt elismerésnek is a Vidi… Az 58. percben ért először labdába a belga világklasszis, élesen betekert szabadrúgása ment el a kapu előtt. Három perccel később viszont megint a másik kapu előtt adódott izgalom, Milanov jó csellel játszotta tisztára magát, de fölé lőtt. A 63. percben újabb Vidi-ellentámadás futott végig, Milanov elől tisztáztak Nikolov beadása után. Beállt Barkley is és rögtön tesztelte Tujvelt egy lövéssel, védett a fehérvári kapus.

A 70. percig bírta a hazaiak nyomását a Vidi, ekkor Fabregas ívelt a védők mögé jobbról, Willian tovább csúsztatta a labdát, a Juhász megelőző Morata pedig fordulásból a léc alá lőtt. Hazard is beindult, cselsorozata után Barkley lövése pattant szögletre. Ugyanő Hazard szabadrúgásából lécre fejelt a 76. percben. A Chelsea Victor Mosest, A Vidi Kovács Istvánt cserélte be, a pontosság pedig mindkét oldalon hiányzott a következő percekben. Pátkai és Hodzic is beállt a Nikolics-csapatba, vagyis két csatárra váltott a Vidi, a 83. percben pedig óriási helyzet maradt ki: Kovácsot ugratta ki Fiola, a lövést Arrizabalaga oldalra ütötte. Feljebb tolta védekezését és már a Chelsea térfelén zavarni próbált a Vidi. A 87. percben Morata tört be Hazard labdájával a kapu elé, éles szögből ellőtt keresztbe.

A hoszabbításban egy Kovács-beívelésnél még volt esély, de kifejelték a védők, így végül a Chelsea második csoportmeccsét is 1-0-ra nyerte meg, a Vidinek pedig nincs szégyenkezni valója a Stamford Bridge-en mutatott játéka után.

Chelsea FC - Vidi FC 1-0 (0-0)
Gl.: Morata

szekesfehervar.hu

Címkék: labdarúgás, MOL Vidi, vidi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.