Hírek
2019. Augusztus 19. 15:22, hétfő |
Életmód
Forrás: origo.hu
Hat étel, amiről kevesen tudják, hogy mérgező

Nem mindig gondolkodunk el azon, hogy amit megeszünk, mérgező is lehet. Egy kis odafigyeléssel, könnyen megszabadulhatunk a toxikus anyagoktól.
Bemutatunk néhány tippet, amivel sokat tehetünk egészségünkért.
1. Rebarbara
Amikor a rebarbarbarát előkészítjük, vágjuk le a leveleket. A szár tökéletesen finom lehet, de a rebarbaralevelek határozottan mérgezőek.
2. Paradicsom
Nem kell teljesen kiiktatni a paradicsomot az életéből. Valójában maga a paradicsom nem mérgező, de a szár és a levelek tartalmaznak toxint, amely görcsöket és erős gyomorfájást okozhat. Tehát mindig étkezés előtt teljesen távolítsa el a kis zöld koronát a paradicsomról.
3. Bodza
Az itthon is nagyon népszerű bodza is a világ egyik legveszélyesebb ételei közé tartozik. A növény levele, magja ciánt tartalmaz. Csak akkor szabad fogyasztani a bodzát, ha teljesen megérett, egyébként hasmenést, görcsöket okozhat
4. Sárgabarackmag
Gyerekkorodban neked is a kezedre ütöttek a nagymamádék, amikor megtörted a sárgabarack magját és a benne lévő fehér termést megetted? A barack magja cianogén-glükozidot tartalmaz, ami ciánmérgezést okozhat.
5. Vörös bab
Bizony Bud Spencer kedvencével sem árt vigyázni. A vörös babot be kell áztatni, és legalább tíz percig kell főzni forrásban, különben a babban lévő fitohemagglutinin mérgezést okozhat.
6. Fahéj
Ha csak kis mennyiségben fogyasztod, akkor ártalmatlan a fahéj, de nagy mennyiségben májkárosító hatása van. Ennek oka, hogy a fahéj lebontja a K-vitamint, ami a D-vitamin felszívódásáért és beépüléséért felelős, ráadásul növeli a rák kialakulásának veszélyét.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Június 27. 07:24, péntek | Életmód
Palkovics László: hamarosan elkészül Magyarország megújított MI-stratégiája
A Nemzetgazdasági Minisztériumtól (NGM) hamarosan a kormány elé kerülhet Magyarország megújított Mesterséges Intelligencia Stratégiája
2025. Június 27. 07:14, péntek | Életmód
Nagy István: a komló és sörárpa termesztésének komoly jövője van Magyarországon
A magyarországi komló- és sörárpa-termesztésnek komoly jövője van, ugyanis az országban működő sörgyárak képesek a jelenleginél jóval nagyabb mennyiséget is felvásárolni ezekből
2025. Június 26. 07:22, csütörtök | Életmód
Nagy István: beláthatatlanok a műhús terjedésének következményei
2025. Június 26. 07:18, csütörtök | Életmód
Ferencz Orsolya: óriási siker Kapu Tibor elindulása, a HUNOR program legintenzívebb két hete következik most
Óriási sikerként értékelte Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos, a HUNOR program vezetője az Axiom-4 küldetés útnak indulását Kapu Tiborral a tagjai között.