Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. November 24. 08:12, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu

Gyülekeznek Bokros háza előtt

Gyülekeznek Bokros háza előtt

Tábort vert a Jólét és Szabadság (JESZ) U21 Ifjúsági Tagozata Bokros Lajos volt pénzügyminiszter háza előtt, azt követelve az európai parlamenti képviselőtől, hogy adja vissza "ellopott mandátumát".

A Jólét és Szabadság (JESZ) U21 Ifjúsági Tagozata pénteken tette közzé Facebook-oldalán, hogy megérkeztek Bokros Lajos volt pénzügyminiszter háza elé, hogy rábírják, adja vissza a JESZ-től ellopott mandátumát. „Becsapta a választókat, hiszen gyakorlatilag nem csinál semmit (egy legfrissebb felmérés szerint) az EP-ben” – olvasható a legnépszerűbb közösségi oldalon.

A lakókocsiból, sátorból, kerti bútorokból és egy mobilvécéből álló tábor lakói hangos ébresztővel köszöntötték Bokrost, kifejezve tiltakozásukat. A táborlakók – állításuk szerint – az estét is ott töltik, és addig maradnak, „ameddig a hazudozó képviselő meg nem kezdi az érdemi tárgyalásokat a mandátum visszaadásáról.”

Fotó: JESZ

Fotó: JESZ

Fotó: JESZ

Nem először próbálkozik a JESZ

A JESZ több alkalommal indított támadást Bokros ellen: az ellene benyújtott keresetben a párt a teljes kampányköltséget lefedve mintegy 160 millió forintos vagyoni és 100 millió forintos nem vagyoni kár megfizetését kérte. A tárgyalás tavaly decemberben kezdődött.

A JESZ U21 február végén arra kérte a Budapesti Corvinus Egyetem vezetését, hogy indítson eljárást Bokros Lajos doktorijával kapcsolatban, mivel szerintük a volt pénzügyminiszter, jelenleg európai parlamenti képviselő esetében felmerült, hogy másolta a doktoriját. A párt kételkedik abban, hogy Bokros egy év alatt szakmai szinten elsajátította a spanyol nyelvet, pedig anélkül nem tudta volna megírni a dolgozatát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.