Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2023. Február 16. 10:05, csütörtök | Helyi
Forrás: hvg.hu

Gyanús üzenetek a Netflix és a DHL nevében, csalókra figyelmeztet a Telekom

Gyanús üzenetek a Netflix és a DHL nevében, csalókra figyelmeztet a Telekom

Könnyen veszélybe kerülhetnek az adatai annak, aki a csaló SMS-ekben szereplő linkekre kattintva megadja azokat – most újabb cégek nevében terjednek ilyen átverések.

Tovább gyűrűzik az elmúlt időszakban egyre inkább elterjedő, SMS-es adathalász csalási forma. Ezúttal a Magyar Telekom figyelmeztet, hogy a DHL, a Netflix és az ő nevükben is egyre több ügyfelük kap gyanús SMS-üzeneteket, többnyire külföldi, +33-as előhívóval rendelkező telefonszámokról.

A távközlési szolgáltató figyelmeztet: aki ilyen SMS-t kap, semmiképpen ne kattintson az abban lévő linkre, és főleg ne adja meg a személyes vagy bankkártyaadatait.

Ügyet intézni kizárólag a Telekom hivatalos felületein lehet, mobilalkalmazásokat pedig mindig hivatalos forrásból telepítsünk (Play Áruház, App Store, Huawei AppGallery).

A Telekom kapcsolódó weboldala szerint olyan csalások is ismertek, melyekben a Domino egyenlegfeltöltéssel élnek vissza: a szolgáltató nevében hívják fel az ügyfeleket (rejtett telefonszámról), és értékes nyereményeket ígérnek. A csalók arra kérik az ügyfelet, hogy ehhez a telefonjába vagy egy ATM-be írjon be egy „kódot”. Valójában így végül a csalók egyenlegét töltik fel.

Az elmúlt hónapokban adathalász csalásra figyelmeztetett már az OTP Bank, az ERSTE Bank és a Takarékbank, valamint a Díjnet is.

hvg.hu

Címkék: adathalász, csalás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.