Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. December 11. 16:29, kedd | Életmód
Forrás: femina.hu

Fűszeres lében eltett fokhagyma a nagyi kamrájából: igazi immunerősítő

Fűszeres lében eltett fokhagyma a nagyi kamrájából: igazi immunerősítő

Az ecetes, fűszeres fokhagyma remek csemege húsok mellé, de akár kenyerekhez is kiváló.

A fokhagyma tökéletes immunerősítő, tele van vitaminnal, vértisztító hatású. Ha rendszeresen fogyasztod, könnyen felveheted a harcot a meghűléses megbetegedésekkel szemben. Remek savanyúságot is készíthetsz belőle, ráadásul az ecetes fokhagyma nem nagy kihívás. Két-három hét alatt az ízek jól összeérnek. Felbontás után tárold a hűtőben.

Fokhagyma fűszeres lében

Hozzávalók:

40 dkg fokhagyma

5 dl víz

0.6 dl 20 százalékos ecet

3 evőkanál cukor

2 teáskanál só

2 db babérlevél

1 evőkanál egész bors

1 teáskanál mustármag

1 teáskanál aprított rozmaring

Elkészítés:

A fokhagymát pucold meg, és szedd gerezdekre. Csak egészséges darabokat rakj el, különben könnyebben megromlik a savanyúság, és az íze sem lesz az igazi. A vizet öntsd egy lábosba, add hozzá az ecetet, a cukrot, a sót, a borsot, a mustármagot, a babérlevelet, és forrald fel.
A gerezdeket rakd üvegekbe, szórj rá aprított rozmaringot, majd öntsd rá a levet. Jól csavard rá a tetejét. Tedd egy újságpapírokkal bélelt tepsibe vagy nagyobb fazékba. Melegítsd, majd, amikor elkezd gyöngyözni, zárd el a tüzet. Várd meg, míg az üvegek lassan kihűlnek, utána pakold száraz, hűvös helyre.

Kép: Getty Images.

femina.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.