Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Július 06. 09:07, csütörtök | Helyi
Forrás: okkfehervar.hu

Folytatódnak a \"MINDIGMÁS\" tematikus városnéző séták

Folytatódnak a \

„Mindigmás” mottóval folytatja a tematikus városnéző séták sorozatát pénteki és szombati estéken a Tourinform Iroda.

Az előttünk álló hétvégén a terek, padok és a zsalugáteres ablakok világába kalauzolják a résztvevőket, majd lesz egy rendkívül izgalmas gasztronómiai múltidézés is. A programok minden esetben az Országalmától indulnak.

A „Mindigmás” sétákon a helyi idegenvezetők jóvoltából olyan különlegességekre, titkokra derül fény, melyek a nagyközönség számára kevéssé ismertek. Így annak, aki kíváncsi a királyok városának rejtett értékeire, mindenképpen érdemes részt vennie a tematikus programokon.

Július 7-én, pénteken „Terek, padok és csodálatos zsalugáteres ablakok” címmel indul séta, melynek során a résztvevők megismerhetik Székesfehérvár építészeti értékeit, a csodálatos sarokerélyeket. Megtudhatják azt is, milyen történeteik vannak tereinknek, valamint hogyan segítik köztéri padjaink a társasági életet ma és holnap.

A július 8-i, szombati séta az „Ízek, ármány és szerelem a Királyok Városában” címet kapta, melynek során gasztronómiai múltidézés lesz a kezdetektől napjainkig. Szó lesz többek között szerelmi szövevényekről, cselszövésekről, mérgezésekről, a törökök gasztronómiai örökségéről, a rómaiakról és az első szőlőtőkéről, illetve Mátyás és Endre herceg házasságáról és haláláról. Megtudhatjuk, hogy volt-e szerelem a királyi frigyben, mit és hogyan ettek a főurak, s milyen korabeli "válóperekhez", mérgekhez folyamodtak.

A séták minden esetben a Városház térről, az Országalmától indulnak, a részvételi díj 800 Ft/ fő. Regisztrálni és jegyet vásárolni a Hiemer-házban található Tourinform Irodában lehet.

Elérhetőségek:
Székesfehérvár, Oskola u. 2-4.
Telefon: 22 537 261

Részletes programajánló a Székesfehérvár Turizmus oldalán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.