Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Szeptember 19. 15:40, kedd | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Folytatódik a Salétrom utcai sétány építése – az iskola előtti tér is megújul

Folytatódik a Salétrom utcai sétány építése – az iskola előtti tér is megújul

Még a héten elkezdődnek a munkálatok a Salétrom utcában, ahol 60 millió forintos beruházással újul meg a régi burkolat és a közvilágítás, mintegy 6500 négyzetméternyi felületen.

A felújítást követően a teljes Salétrom utca egy egységes sétány képét nyújtja majd új pihenőpadokkal.

  • A kivitelezőnek 75 nap áll rendelkezésére a munka elvégzéséhez, ütemezetten halad majd a beruházás, hogy ne akadályozza az iskola és az óvoda megközelítését.

Elindult a Salétrom utca második, illetve harmadik ütemének felújítása, ezzel a rekonstrukcióval kialakul a teljes Salétrom sétány a Vizivárosban. A mintegy 60 millió forintos beruházás keretében nemcsak a burkolatok újulnak meg, hanem új közvilágítási hálózatot is kiépül. Régi adóssága ez a városnak, hiszen több mint 40 éves burkolat újul meg. A Németh László Általános Iskola igazgatójával egyeztettünk és próbáljuk a lehető legrövidebb idő alatt kivitelezni a beruházást. A második és harmadik ütem munkálatai már kevésbé érintik az iskola hétköznapjait. A Napsugár Óvoda vezetésével is folyamatos a kapcsolat a munkák kapcsán.

Ragyamoczky Vince, a Közlekedési Iroda munkatársa elmondta, a kivitelező tájékoztatása szerint még ezen a héten elkezdődik a felújítási munka, természetesen az időjárás függvényében. A kivitelezőnek 75 nap áll rendelkezésére a munka elvégzéséhez, ütemezetten halad majd a beruházás, hogy ne akadályozza az iskola és az óvoda megközelítését.

  • Közel 6500 négyzetméternyi felületen építik át a régi burkolatot, vízelvezetéssel és a közvilágítás korszerűsítésével. A Salétrom utcai sétány első része még tavaly ősszel elkészült.

Új padokat és támfalait is elhelyeznek majd a Salétrom sétányon. A felújítás során egészen a Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály parkolójáig építik át a teljes Salétrom utcát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.