Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Április 03. 16:50, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Fischer Ádámmal kezdődik a bécsi opera szabadtéri közvetítéseinek sorozata

Fischer Ádámmal kezdődik a bécsi opera szabadtéri közvetítéseinek sorozata

Az áprilisi tél sem akadályozza meg a Bécsi Állami Operát abban, hogy csütörtökön megtartsa első idei élő szabadtéri közvetítését - jelentette szerdán az APA osztrák hírügynökség. Az előadáson Fischer Ádám vezényel.

Az idei élő közvetítések sorát Wagner Parsifalja nyitja meg. Az előadást nemcsak a nézőtéren, hanem az operaház melletti Herbert von Karajan téren egy ötven négyzetméteres LED-videofalon is figyelemmel kísérhetik az operarajongók. A zenekart Fischer Ádám vezényli, ő ezúttal a beteg Franz Welser-Möstöt helyettesíti.
Az idei bécsi Parsifal-előadások eddig nem álltak különösen jó csillagzat alatt - emlékeztet a hírügynökség. Először Jonas Kaufmann német sztártenor mondott le három fellépést, a nagycsütörtöki premiert is beleértve, majd a karmester, Franz Welser-Möst lett rosszul előadás közben, végül a Kaufmann helyett beugró Christian Elsner az egyik előadás végén elesett, és megsérült a karja.
A csütörtöki lesz az utolsó Parsifal-előadás ebben az évadban. A címszerepben ezúttal Jonas Kaufmannt köszöntheti a bécsi közönség.
Szeptemberig összesen 62 balett- és operaelőadást közvetítenek élőben a Karajan-téren.

Címkék: Kultúra-zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: