Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Július 09. 06:41, vasárnap | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Félszáz hallgató vehette át diplomáját a jubiláló Kodolányi főiskolán

Félszáz hallgató vehette át diplomáját a jubiláló Kodolányi főiskolán

A Kodolányi János Főiskola közel félszáz hallgatója vehette át diplomáját a Városháza Dísztermében szombaton délelőtt.

Vizi László Tamás, a KJF rektorhelyettese elmondta, hogy idén szeptembertől is lesz újdonság a képzési palettán, hiszen sikerült akkreditáltatnia a főiskolának a közösségszervező alapszakot, amelyre nagy az érdeklődés. A diplomaosztó ünnepségen felidézték, hogy a fennállásának 25. évfordulóját ünneplő főiskola eddig közel 23 ezer diplomát adott ki és meghatározó szerepet játszott a magyar felsőoktatás történetében.

Vizi László Tamás rektorhelyettes kiemelte, hogy a legnépszerűbb szakterületet a főiskolán jelenleg a közgazdaság-tudományi képzések és azok a szakirányú továbbképzési szakok jelentik, amelyeken zömében pedagógus végzettséggel rendelkezők szereznek újabb szakképesítéseket és ezáltal léphetnek előre a szakmai ranglétrán.

A diplomaosztó ünnepségen Molnár Tamás ifjúsági tanácsnok köszöntötte a hallgatókat. Beszédében hangsúlyozta, hogy a főiskolán és a vizsgaidőszakban szerzett tapasztalatok sokat segítenek majd az életben, ahol szintén sok akadállyal és olyan nagy kihívásokkal találkoznak majd a hallgatók, amelyeket meg kell oldaniuk.

Szólt arról is, hogy napjainkban teljesen új helyzettel kell szembenézni Fehérváron, ahol nem a munkahelyek, hanem a munkaerő hiányával küzd a gazdaság. Kiemelte, hogy lassan a város fejlődését akadályozza a munkarerőhiány, éppen ezért nagyon fontos, hogy tapasztalattal bíró, tehetséges, dinamikus fiatalok lépjen be a munkaerőpiacra, akik ezeknek a kihívásoknak eleget tudnak tenni. Molnár Tamás hangsúlyozta, hogy a diplomával a kezükben versenyképesen tudnak majd elhelyezkedni ezen a piacon a hallgatók, akiknek rengeteg lehetősége van.

Az élet ünnepnapok nélkül, olyan, mint egy hosszú út vendégfogadó nélkül.” - idézte ünnepi beszédében Démokritoszt a KJF rektorhelyettese, Vizi László Tamás, aki szólt arról is, hogy ünnepel a város, amely az alma mater főiskolának 25 évvel ezelőtt otthont adott és ünnepel a Kodolányi is.

Sokan még meg sem születtek akkor, amikor ez a főiskola 1992-ben megkezdte működését. Azóta közel 23 ezer diplomát adott ki az intézmény, ennek a diplomának a felét Székesfehérváron. Az elmúlt 25 évben a főiskola komoly szerepet játszott a magyar felsőoktatás és a régió történetében.” - emelte ki a rektorhelyettes a diplomaosztó alkalmából.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.