Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2017. Szeptember 08. 06:56, péntek | Helyi sport
Forrás: okkfehervar.hu

Felnőtt és serdülő atlétikai csapatbajnokság a Bregyó-közi Sportcentrumban

Felnőtt és serdülő atlétikai csapatbajnokság a Bregyó-közi Sportcentrumban

Az Alba Regia Atlétikai Klub 2017. szeptember 9-10-én, a Regionális Atlétikai Központban rendezi a Magyar Atlétikai Csapatbajnokság döntőjét és a Serdülő Csapatbajnokság döntőjét.

Mindkét eseményen az ország legjobb versenyzőit várják, ami méltó lezárása lesz a rendkívül eseménydús és sikeres szabadtéri szezonnak.

A magyar csapatbajnokság elődöntője májusban volt. A keleti és nyugati országrész csapatainak versenyéből egyaránt az 1-6. helyezett csapatok kerültek be a hétvégi, székesfehérvári döntőbe.

A tizenkét döntős csapat között természetesen ott vannak a tavalyi dobogósok, így a címvédő DSC SI – NYSC, a második Gödöllői EAC – Ikarus és a BHSE. A további csapatok: Viharsarok, Konok Kunok, FTC, UTE - MTK Bp., Bakony Balaton, Pannon Duo, Pannonia Príma, BO – KA, SavArra. Mint látható, a csapatbajnokság keretében egyesületek közös csapatokat is indíthatnak, hogy minden számban legyen rajthoz állójuk. Így tesz, immár hagyományosan az Alba Regia Atlétikai Klub, az ARAK is, amely a Tatabányai SC-vel közösen a Pannon Duo csapatát alkotja. A formáció célja, hogy megismételje, esetleg megjavítsa tavalyi hetedik helyezését.

Ennek érdekében a bajnokságon házigazda fehérváriak a lehető legerősebb összeállításban állnak fel. A felnőtt bajnokok, érmesek, mintSiskó Zsófia, Szabó Dániel, Mátó Sára, Pásztor Bencemellett a fiatalok:Takács Boglárka, Budai Boglárka, Pisch Milánis rajthoz állnak egyéniben és váltóban is. A távolugró mezőnybőlEndrész Klaudiafog hiányozni sérülés miatt.

A verseny színvonaláról sokat elmond, hogy legkiválóbb atlétáink, köztük a nemrég véget ért világbajnokságon érmet szerző sportolók is rajthoz állnak. Az indulók között leszMárton Anita, világbajnoki ezüstérmes súlylökő, aki a kiegészítő száma, a diszkoszvetés mellett kalapácsvetésben is körbe áll a csapatért. Másik vb-érmesünk,Baji Balázsa 110 gát mellett 100 m síkon is rajtgépbe térdel, éppen az ARAK bajnoki címvédőjével,Szabó Dániellel rivalizálva. Márton és Baji is a Viharsarok csapatát, a békéscsabaiakat erősíti.

Gyaloglásban indul a londoni világbajnokságon 20 kilométeren országos csúccsal 12. helyen végzőMadarász Viktória. 10000 méteren a vb-n 50 km-en hatodik helyezett,Helebrant Mátéis megmutatja tudását. Minez előrevetíti, hogy a csb-n a helyezésekért, a pontokért kiélezett küzdelmek várhatók. Minden csapatnak ötven rajthoz állási lehetősége van. Az előkelő helyezésekért pontok járnak, amiket a kiemelkedő teljesítménnyel bónuszponttal lehet növelni.

A serdülő csapatbajnokságon a 13-15 évesek küzdenek a versenyszámokban a legjobb tizenkettő közé kerülésért, a pontszerzésért. Harminckét egyesület lány és fiú csapatai mérkőznek meg a nemenkénti, valamint az összesített csapatbajnoki címért, helyezésekért. 2016-ban az ARAK nyerte a fiú, a lány, így értelemszerűen az összesített csapatversenyt is. A korosztály váltással idén esélyesebbek az ellenfelek, de ismét szeretne jól szerepelni az ország egyetlen utánpótlás akadémiája, az ARAK.

A verseny szombaton 11:30-kor kezdődik a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Centrumban, az ünnepélyes megnyitó 14:00-kor lesz. Vasárnap 9:45-től versenyeznek az atléták és a tervek szerint 17:20-kor lesz az eredményhirdetés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.