Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Március 29. 17:49, szerda | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Felfüggesztettet kapott a kisgyermekét légpuskával halálosan megsebesítő baranyai férfi

Felfüggesztettet kapott a kisgyermekét légpuskával halálosan megsebesítő baranyai férfi

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt másfél év fogházra ítélte szerdán a Pécsi Törvényszék azt a dél-baranyai férfit, aki tavaly októberben a légpuskával sebesítette meg 11 hónapos gyermekét;

a csecsemő kilenc nappal később meghalt - közölte a Pécsi Törvényszék az MTI-vel.

A közlemény szerint a jogerős ítélet végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztették.

Azt írták: az Oldon élő férfi tavaly októberben a háza körül elszaporodott rágcsálók irtására beszerzett egy engedély nélkül tartott, kínai gyártmányú 5,5 milliméter kaliberű légpuskát, amelyet néhány nap után egy mobiltelefonra akart elcserélni. Emiatt október 16-án három ismerőse jelent meg nála, akikkel - hogy a fegyvert kipróbálják - az udvaron sörösüvegekre lőttek, míg egy rendőrjárőr ennek befejezésére szólította fel őket.

A társaság ennek eleget tett, majd a vádlott egyik ismerőse a megtöltött és felhúzott fegyvert a ház falának támasztotta és két társával távozott - részletezték.

A vádlott a konyhába vitte és a hűtő tetejére tette a légpuskát, anélkül hogy "a fegyver állapotáról, felszereltségéről meggyőződött volna", miközben a helyiségben élettársa főzött, 11 hónapos gyermekük pedig az etetőszékben ült.

A férfi rövid idő múlva felvette a légpuskát és - egyik ujjával az elsütő billentyűn - elindult kifelé a lakásból. A férfi "hirtelen ötlettől vezérelve elhatározta, hogy megijeszti (...) az etetőszékben ülő gyermeket, a fegyver csövével felé fordult, miközben a lábával dobbantott. Ennek következtében a fegyver elsült, a lövedék pedig a 11 hónapos gyermek fejét találta el" - áll az írásos összefoglalóban.

A vádlott és élettársa haladéktalanul intézkedtek a gyermek orvosi ellátása érdekében, ennek ellenére a gyermek a kórházban október 25-én életét vesztette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során