Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Február 11. 18:01, kedd | Életmód
Forrás: mti

Fel kell készíteni a gyerekeket a biztonságos internetezésre a szakértők szerint

Fel kell készíteni a gyerekeket a biztonságos internetezésre a szakértők szerint

A biztonságos internetezésre fel kell készíteni a gyerekeket - hívta fel a figyelmet a Funside School informatikai iskola a biztonságos internet napja (Safer Internet Day) alkalmából kedden.

Az MTI-nek küldött közleményben kiemelik: a teljes tiltás és a végtelen megengedés sem megoldás. A szakértők szerint fontos, hogy bizalmi kapcsolat alakuljon ki a szülők és a gyerekek között. Amikor új alkalmazás vagy játék kerül a gyerekek látóterébe, fel kell térképezni az oldalt, a javasolt korhatárt.

A legelterjedtebb videomegosztón, a Youtube-on egy kattintással megoldható, hogy bizonyos tartalmak ne kerülhessenek a gyerekek elé - írták.

A szakértők azt is javasolják, hogy a gyerekek telefonján kapcsolják be az iOS vagy az Android szülői felügyeletét, amelyben beállíthatók a telefonálásra használható időintervallumok, éjszakai tiltások, és az alkalmazások egyenként engedélyezhetők vagy tilthatók bizonyos időszakokban.

Február 11-én, a biztonságos internet napján a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) felkérésére hatóságok, informatikai cégek, civil szervezetek és gyerekek fognak össze, hogy a felhívják a figyelmet a biztonságosabb és jobb internetezés fontosságára és alapvető szabályaira.

Címkék: biztonság, internet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.