Városlista
2019. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2019. Április 04. 06:38, csütörtök | Sport

Elsőre harmadik hely a Slovakiringen!

Elsőre harmadik hely a Slovakiringen!

Nagy Benjámin a hétvégén a Slovakiaringen vett részt a Magyar Rallycross bajnokság első futamán. A versenyautója egy Mazda MX-5 volt, amit a Covadonga Motorsport színeiben terelt.

Benit kérdeztem a sikeres rallycross verseny után.

Honnan jött a gondolat, hogy idén az első éles versenyed rallycross legyen és miért épp egy Mazda?

- Életem első rallycross versenye volt, ahol az előkelő harmadik helyen végeztem. Nagyon élveztem az egész hétvégét, jó volt új kihívások elé állni. Azért a rallycrosst választottuk, mert itt tudom a legtöbb olyan tapasztalatot szerezni, amit kamatoztathatok a gyorsasági szakágban is. A rajtoláson és a helyezkedésen túl, az autó folyamatos korrigálása is fontos volt a csúszós talajon.

Ahogy említetted, egy Mazda MX-5-el álltam rajthoz a rallycrossban. A választásunk azért erre esett, mert az irányítása hasonló, mint a gokartnak.

A szombati nap miként telt?

- A pályán kettő szabadedzést lehetett menni. Elég hamar meg kellet találni az ideális íveket, amik eléggé változatosak voltak. Nehezítette a dolgom, hogy folyamatosan változott a pálya minősége. A szombati napon volt még egy elődöntő, amin a harmadik helyet értem el.

Vasárnapra már megtanultad az ideális íveket, hogy tetszett a változó talajtapadás?

- Vasárnap volt egy előfutam, egy elődöntő és a döntő. Az előfutamon második lettem, az elődöntőn szintén. A döntőben viszont a harmadik helyen értem célba. Kihívás volt a változó talajtapadás, ugyanakkor kicsit szokatlan is a pályaautózáshoz képest.

A versenyhétvégét miként értékeled?

- Összességében meg vagyok elégedve a hétvégemmel, de van még mit fejlődnöm. Sok tapasztalatot kell szereznem a murvás pályákon.

Legközelebb hol és milyen autóval fogsz indulni?

- Legközelebb a Hungaroringen lesz versenyem, a magyar gyorsasági bajnokságban, ahol Suzuki Swift 1.6 Sport-tal fogok indulni.

Partnereink: Fémalk Fémöntészeti és Alkatrészgyártó Zrt., TRITON Security Kft., Royal Safe Kft., MNASZ Tehetség Gondozó Program.
- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 19. 08:59, csütörtök | Sport

Juhász Csaba: Nehéz versenyre számítok

Szeptember 19-21-én a 8. Nova Gorica ralin láthatjuk versenyautóban ismét a Juhász Csaba - Juhász Zsolt testvérpárt. Csabával készített interjút olvashatják.

2019. Szeptember 18. 20:12, szerda | Sport

Rally: Fogasy sztármezőnyben

Igazi sztárparádé várható a szlovéniai Nova Goricia Ralin, a Mitropa Kupa hetedik állomásán, amely a szlovén és a horvát nemzeti bajnokság mellett a Central Rally Trophynak is futama.

2019. Szeptember 18. 09:53, szerda | Sport

Csomós Mixi: Győzelmekkel készülünk a hajrára

A Barum Rallye után, egy hirtelen ötlettől vezérelve a Salgó Rallye-n is rajthoz állt Csomós Mixi és Nagy Attila, akik rendkívül jó döntést hoztak amikor belevágtak a nagy sietséget igénylő, hazai kalandba.

2019. Szeptember 18. 09:40, szerda | Sport

Elhunyt id. Horváth Gábor

Klubunk legendája 60 éves volt.