Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Október 05. 12:47, csütörtök | Helyi
Forrás: player.hu

Elképesztő a Google új fülhallgatója, amivel bármilyen nyelvet azonnal megérthetsz (videó)

Elképesztő a Google új fülhallgatója, amivel bármilyen nyelvet azonnal megérthetsz (videó)

Na akkor ennyit a nyelvtanulásról: a Google az új Pixel telefonokkal együtt bemutatta az új Pixel Buds fülhallgatót.

Ez pont úgy működik, mint Douglas Adams Bábel-hala, vagyis bármilyen nyelven szólnak hozzád, szinte azonnal kapod is a fordítást a füledre az édes anyanyelveden.

A munka nagy részét persze nem maga a fülhallgató végzi, hanem a Google Translate, aminek eddig is volt ilyen funkciója, de a folyamat lényegesen leegyszerűsödik: semmi más dolgod nincsen, mint megnyomni az egyik fülest, mielőtt elkezdesz beszélni, és megmondani, hogy milyen nyelvről szeretnél fordítani. A fordítás jelenleg negyven különböző nyelven működik,

köztük magyarul is,

és bár nem tudhatjuk, a gyakorlatban mennyire fog hibátlanul működni, de a demó közben az állunk olyan erővel csapódott be a padlóba, hogy azt talán még a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumban is érzékelték!

Az egyetlen bibi, hogy bár a Pixel Buds a Google Fordítót használja az azonnali fordításhoz, a funkció egyelőre csak Pixel-telefonoknál lesz elérhető, vagyis hiába veszed meg a 159 dolláros fülest, ilyen célra egyelőre nem fogod tudni használni.

Ennek ellenére a Buds közel sem egy átlagos fülhallgató, hiszen a nyomogatásával nem csak a fordítást tudjuk aktiválni, hanem a Google Assistant-et is, ami sokkal kényelmesebbé teszi a személyi asszisztens használatát.

Nézzünk bele ahogy az előadást tartó srác egy német lánnyal kommunikál a kütyü segítségével (a lényeg 1:30-nál kezdődik):

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.