Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Augusztus 12. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Elektromos autókra váltana a magyar állam

Elektromos autókra váltana a magyar állam

Országos, elektromos autókkal használható töltőállomás-hálózat kiépítésének tervén dolgozik a kormány – közölte a Magyar Nemzettel Glattfelder Béla, gazdaságszabályozásért felelős államtitkár. A Jedlik Ányos-terv szerint a teljes infrastruktúra egy részét a parkolóhelyek működtetésére kötelezett bevásárlóközpontoknak, szórakozóhelyeknek, hiper- és szupermarketeknek, valamint a parkolásért pénzt kérő társaságoknak és egyes állami szereplőknek saját költségen kell megépíteniük.

A meglévő parkolóhelyeket is alkalmassá kell tenni az elektromos autók töltésére. A főbb forgalmi csomópontoknál, főutak mentén pedig uniós támogatásból vagy a szén-dioxid-kvóták értékesítéséből származó pénzből építené ki az állam a töltőhelyeket. Annak meghatározásához, hogy pontosan hol lesz szükség ilyen állomásokra, a Magyar Mérnöki Kamara segítségét kérik.

A töltőhálózatot a közlekedési és a villamosenergia-infrastruktúra metszéspontjain szeretnénk kialakítani, így alacsonyabb költségek mellett tudjuk felállítani a rendszert – emelte ki Glattfelder Béla. Elmondta, a világban egyre jobban elterjed az elektromos autók használata, köszönhetően annak, hogy az elmúlt években a technológia robbanásszerű fejlődésen ment keresztül. Megszűnt az a félelem, hogy útközben lemerül az akkumulátor, az új fejlesztésű elektromos autók ma már meglehetősen nagy távolságot tudnak megtenni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.